Index / Hobby's, Games & Toys / Soorten Newton Scooters

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Soorten Newton Scooters

Newton scooters of auto's Newton, zijn demonstraties van de derde wet van Newton's, ook wel bekend als de wet van interactie. Het principe achter deze wet is dat voor elke actie is er een gelijke en tegenovergestelde reactie. Newton scooters komen in

Advertisement

Newton scooters of auto's Newton, zijn demonstraties van de derde wet van Newton's, ook wel bekend als de wet van interactie. Het principe achter deze wet is dat voor elke actie is er een gelijke en tegenovergestelde reactie. Newton scooters komen in een paar soorten. Ze kunnen worden flatbed of wielen; ze kunnen iets massaal gooien om zich voort te bewegen of te verdrijven iets licht.

Derde Wet Application

De manier waarop Newton scooters zich voort te bewegen naar voren is door het afzetten van iets. Echter, in plaats van het duwen off van iets onbeweeglijk, als een muur, ze af te duwen van iets zwaars dat ze aan boord te dragen. Derde wet van Newton, de kracht waarmee het gewicht afgeduwd de scooter gelijk aan de kracht die het gewicht drukt op de auto, waardoor voorwaarts voortstuwen.

Gewicht Gelanceerd door Rubber Band

Eén type Newton scooter lanceert een gewogen object met een uitgerekt elastiek. Wanneer vrijgegeven, zou de rubberen band het gewogen object af te duwen de achterkant van de scooter. Als alternatief zou de scooter effectief af te duwen het object, vooruit voortbewegen zich.

Ramp

Een ander type van Newton scooter heeft een oprit aan de achterkant. Een zware bal rolde de helling, die vlakt aan de onderkant om de bal het traject niveau en vertalen verticale afdaling van de bal in de horizontale snelheid. De zwaartekracht op de bal drukt zijdelings op de helling, waardoor de scooter naar voren. Nogmaals, hoe zwaarder de bal, hoe sneller doorsturen de kar zal gaan.

Ballon

Een andere variatie is een ballon bevestigd aan een karretje. De luchtklep wordt gewezen op de achterkant van de scooter. In plaats van het uitwerpen van een massief object, dat ze zich ontgrendelt de lucht, zodat het niet naar voren als explosief doet voort te bewegen als de bovenstaande methoden. Echter, een dergelijke scooters stuwen naar voren langer, dus vertonen meer uithoudingsvermogen.

Soorten Track

De Newton scooter kan vooruit te komen op vier wielen als een gewone auto. Of het kan naar voren worden voortbewogen over een spoor van rollende voorwerpen, indien de scooter is plat op de onderkant. Dit nummer kan bestaan ​​uit vastgestelde loodrecht op de bewegingsrichting van de scooter potloden. Een andere optie is een spoor van rietjes die niet flexibel. (De uitstulping waar de rietjes zijn flexibel houdt ze van liggen volledig plat, waardoor de scooter van een verblijf recht op de baan.)

Share This Post