Index / Careers & Work / Soorten Jobs

Share This Post

Careers & Work

Soorten Jobs

Wat uw vaardigheden, interesses of ervaring, is er een taak voor u klaar. Sommige banen wil probleemoplossers en beleidsmakers, een aantal eisen fysieke kracht en doorzettingsvermogen, sommige vereisen creativiteit en expressie en sommige moeten zorg

AdvertisementWat uw vaardigheden, interesses of ervaring, is er een taak voor u klaar. Sommige banen wil probleemoplossers en beleidsmakers, een aantal eisen fysieke kracht en doorzettingsvermogen, sommige vereisen creativiteit en expressie en sommige moeten zorgzaam en geduld. Career psycholoog John Holland geïdentificeerd zes persoonlijkheidstypen van mensen en de banen die ze het beste zouden willen. Zien waar je passen in een van de volgende categorieën --een link naar de test in de sectie Resources.

Realistisch

Realistische mensen zijn rationeel, no-nonsense en logisch. In plaats van een abstract probleem, ze willen de praktische rede weten. Zij het meest willen werken met hun handen en in een realistische setting. Ze werken vaak met machines of apparatuur, hetzij met behulp van hun fysieke kracht of handvaardigheid. Dit zijn de mensen die worden timmerlieden, piloten, tandartsen, ingenieurs en diëtisten.

Investigative

Astronoom, laborant, docent en computerprogrammeur zijn enkele van de banen die onderzoekende mensen zouden willen. Dit zijn het soort mensen die op zoek zijn naar de juiste antwoorden, zodat ze genieten van onderzoek, wetenschap en wiskunde. Ze willen ingewikkelde problemen op te lossen, intellectuele uitdagingen aan te gaan, en het vinden van nieuwe manieren om de fysieke omgeving te verklaren.

Artistiek

Mensen die in de artistieke categorie vallen natuurlijk genieten van banen die zijn creatieve, self-expressief en innovatief. Ze willen ook om problemen op te lossen en kunnen meer inzichtelijke en rationeel dan andere individuen. Verscheidenheid, verandering en flexibiliteit worden gewaardeerd meest als ze op zoek naar creatieve manieren om hun gedachten en ideeën te geven. Sommige van de artistieke banen onder andere architect, schrijver, tuinarchitect, en thuis decorateur.

sociaal

De medische begeleiding en maatschappelijk werk velden behoren veel mensen die in de sociale persoonlijkheid vallen. Dit zijn mensen die willen om anderen te helpen en zijn empathisch, gul en zorgzaam. Ze zijn team leiders die mensen samen te brengen met verschillende perspectieven. Sociale banen omvatten geregistreerde verpleegster, klinisch psycholoog, loopbaanbegeleiding adviseur, en geriatrische maatschappelijk werker.

Ondernemend

Mensen die in de ondernemende persoonlijkheid categorie vallen zijn heel extravert, verbale en communicatief. Dit zijn vaak de ondernemers en leiders die verandering teweeg te brengen en manieren om de productiviteit te verhogen. Ze genieten van het nemen van risico's en zijn sterk concurrerend. Enterprise mensen zijn ondernemers, verkopers en functionarissen.

Conventioneel

De laatste categorie type is conventioneel. Het zijn mensen die kunnen voorzichtig, efficiënt en grondig, maar zijn ook zeer gedetailleerd gericht en een uitstekende organisatie en opnemen keepers. Dit zijn de mensen die alles bewegen op tijd en op een ordelijke manier te houden. Ze zien het hele plaatje, en in staat zijn om het te breken in kleinere stukken en vind de juiste proces. Ze omvatten verzekeringsagenten, Certified Public Accountants, boekhouders en carrière planners.

Share This Post