Index / Tuin / Soorten hydraulische vloeistof gebruikt voor splijters

Share This Post

Tuin

Soorten hydraulische vloeistof gebruikt voor splijters

Houtsplijters gebruik van verschillende soorten hydraulische vloeistof afhankelijk van wat de fabrikant adviseert, maar de waarheid is dat de meeste hydraulische apparatuur een verscheidenheid van hydraulische vloeistof kan gebruiken en nog steeds go

AdvertisementHoutsplijters gebruik van verschillende soorten hydraulische vloeistof afhankelijk van wat de fabrikant adviseert, maar de waarheid is dat de meeste hydraulische apparatuur een verscheidenheid van hydraulische vloeistof kan gebruiken en nog steeds goed werken. Het handhaven van de garantie die wordt geleverd met een houten splitter doet de eigenaar nodig hebben om de aanbevolen hydraulische vloeistof te gebruiken, echter, dus het is een goed ideaal om de aanbeveling van de fabrikant te volgen totdat de garantie vervalt.

Niet-schuimend

Een houten splitter maakt gebruik van hydraulica om het hout te duwen door de splitsing apparaat of maul. Deze apparatuur gebruikt hydraulische vloeistof teneinde alle stukken smeren en te houden slijtage van de hydraulische componenten tot een minimum. Een niet-schuimende hydraulische vloeistof is een niet brandbaar stof aanbevolen door vele hout splitter fabrikanten zoals MTD Apparatuur en Yard Man. Deze hydraulische vloeistof een mengsel van chemicaliën die aard niet schuim creëert bij het passeren van het systeem, waardoor de creatie van grit of opbouw rond de bewegende delen van het hout splitter elimineert.

brandbaar

Oliebasis brandbare hydraulische vloeistof wordt gebruikt in hout splitters om meer macht te verstrekken om verschillende maten van boomstammen of hardere houtsoorten zoals Hickory splitsen. Een ander voordeel van brandbare of olie gebaseerde hydraulische olie heeft waardoor corrosie van hydraulische componenten van het apparaat beter. Dit type hydraulische vloeistof zwaarder, en daardoor de op olie gebaseerde vloeistof opbouwt in de houtkliever vaker dan andere vormen van hydraulische vloeistof. Veranderen de vloeistof vaker kan de opbouw dat dergelijke hydraulische vloeistof oorzaken voorkomen.

synthetisch

Houtkliever kunnen ook synthetische hydraulische vloeistof, die bestaat uit een combinatie van synthetische smeermiddelen die niet brandbaar. Dit type hydraulische olie lichter en goedkoper dan de anderen. Het nadeel is echter dat het tast de onderdelen sneller en veroorzaakt de pakkingen afdichten van de hydraulische vloeistof lekt sneller slijten. Het belangrijkste voordeel van synthetische hydraulische vloeistof is dat het niet brandbaar. Als het hout wordt gesplitst heeft een kans van het veroorzaken van vonken, dan is dit de aanbevolen soort hydraulische vloeistof.

Share This Post