Index / Huis / Soorten Houten Vloeren

Share This Post

Huis

Soorten Houten Vloeren

Houten vloeren bieden veelzijdigheid ongezien in een andere vloer. Ze voegen een finishing touch aan een breed scala aan stijlen decor van elegant tot rustiek, klassiek tot modern, stedelijk tot land. Het kiezen van een houten vloer uit de honderden

AdvertisementHouten vloeren bieden veelzijdigheid ongezien in een andere vloer. Ze voegen een finishing touch aan een breed scala aan stijlen decor van elegant tot rustiek, klassiek tot modern, stedelijk tot land. Het kiezen van een houten vloer uit de honderden verschillende soorten kan moeilijk zijn, tenzij je een aantal van de grondbeginselen over de verschillende soorten houten vloeren te begrijpen.

Soorten en kwaliteiten van Hout

Meer dan 50 verschillende soorten uit de hele wereld zijn gebruikt voor houten vloeren. Verschillende soorten invloed op de kleur, duurzaamheid en prijs van de vloer. Voorkomende soorten die worden gebruikt zijn onder meer rode en witte eiken, berken, dennen, beuken, kersen en douglas. Ongeacht het soort hout wordt beoordeeld door hoeveel gebreken zichtbaar zijn. Gebreken kunnen omvatten knopen, kleurvariaties, wormgaten en vlaggen. De laagste rang, duidelijk, geeft aan hout dat vrij is van gebreken, hoewel kleine onvolkomenheden kunnen optreden. De cijfers zijn (in volgorde) selecteert, gemeenschappelijke, eerste, tweede en derde. hout derde graad verschijnt rustiek en hebben een aantal gebreken.

Planken Vloeren

Er zijn drie fundamentele stijlen van massief houten vloeren. Plank houten vloeren is meestal 3-8 inch dik en in lange stukken gesneden. Strip is vergelijkbaar met vloeren plank behalve dat smaller, gewoonlijk minder dan 3-1 / 4 inch breed. Parketvloeren zijn stukken die een repeterend geometrisch ontwerp op de vloer te creëren. Massief houten vloer kan afgewerkt of af te komen.

Parket

Parket wordt geproduceerd door zich te houden 3-5 lagen van hout en kunststof laminaat fineer. Elke hout laag is ingeschakeld, zodat het graan plaatsvervangers richtingen, een proces waardoor het meer stabiliteit geeft. Het is verschillend van laminaatvloer, omdat laminaat geen echt hout heeft.

Acryl geïmpregneerd hout Flooring

Acryl geïmpregneerd hout vloer is net als het klinkt - het is hout dat is geïnjecteerd met een acryl materiaal dat de zeehonden en kleuren het. Het proces maakt het zeer duurzaam, zeer vocht- en krasbestendig en harder dan andere soorten houten vloeren, waardoor het ideaal is voor commercieel gebruik en gebieden met veel verkeer.

Soorten Cuts

De snit is de hoek waaronder de raad van bestuur werd gesneden. Dit zal invloed hebben op hoe het hout eruit ziet. kwartiergezaagde, plainsawn of riftsawn: houten vloeren kan op drie manieren worden gesneden. Kwartiergezaagde houten vloeren is het moeilijkste te snijden. Het creëert nauwere poriën, zodat vocht minder een probleem. Plainsawn is de meest voorkomende knippen en levert hout met meer variatie. Riftsawn lijkt op kwartiergezaagde behalve dat het een enigszins andere hoek.

Share This Post