Index / Huis / Soorten Gordijn valletjes

Share This Post

Huis

Soorten Gordijn valletjes

Window valletjes zijn kort stof gordijnen. In tegenstelling tot traditionele gordijnen die het hele venster te dekken, valletjes alleen betrekking hebben op het bovenste derde van het venster. De belangrijkste functie van valletjes is om hardware te

Advertisement



Window valletjes zijn kort stof gordijnen. In tegenstelling tot traditionele gordijnen die het hele venster te dekken, valletjes alleen betrekking hebben op het bovenste derde van het venster. De belangrijkste functie van valletjes is om hardware te verbergen. Daarom worden ze vaak gecombineerd met rolluiken, rijen of panelen. Aangezien valletjes zijn decoratieve, ze fungeren ook als onafhankelijke raambekleding. Hoewel er vele stijlen en vormen, hier worden vermeld zijn een paar van de meest voorkomende vormen van window valletjes.

Rod Pocket valletjes

De stang pocket volant is een verkorte versie van een traditionele gordijn paneel. Het heeft een omhulsel gestikt boven zodat de koof langs de stang kan schuiven.

Tab Top Window valletjes

De tab-top is een gordijn met lussen aan de bovenkant te wikkelen rond een gordijn staaf of paal. Een variatie van de tab-top is de tie-top, die stroken stof of band moet worden gekoppeld aan de stang.

Slinger Window valletjes

De slinger wordt aangeduid met gevouwen weefsel dat hangt in een curve vorm en omlijst de bovenkant van het venster.

Jabot Window valletjes

Een jabot volant bestaat uit drie stukken van gedrapeerd en taps toelopende stof. De twee zijstukken hangen langs de zijden van het paneel. Het middenstuk past de breedte van het venster passen.

Cornice Window valletjes

De kroonlijst volant is gemonteerd op een houten steun heet een kroonlijst raad. De stof is een platte, gewatteerd of geplooide paneel.

Swag Window valletjes

Swag is een stijl van stof die in halfronde plooien hangt. De swag kunnen formele en gedrapeerd of casual en ruches zijn.

Share This Post