Index / Cars / Soorten Baffles

Share This Post

Cars

Soorten Baffles

Schotten worden gebruikt in vele toepassingen, maar ze zijn vooral gebruikelijk in motorfietsen, want motoren weinig anders om hun motorgeluid te dempen hebben. Alle schotten, ongeacht het specifieke ontwerp, hebben één ding gemeen: het stoppen van d

Advertisement

Schotten worden gebruikt in vele toepassingen, maar ze zijn vooral gebruikelijk in motorfietsen, want motoren weinig anders om hun motorgeluid te dempen hebben. Alle schotten, ongeacht het specifieke ontwerp, hebben één ding gemeen: het stoppen van de directe stroom van verbruikte uitlaatgassen van de motor. Door het stoppen van de directe stroom, het dempen het geluid. Hierin ligt een inherente ontwerp dilemma. Het beperken van uitlaatgasstroom in een viertakt motor berooft de motor van vermogen en brandstofverbruik. Ze maken een kleine hoeveelheid tegendruk op de motor die torque opbouwt, maar te veel zal motorprestaties beschadigen. Ontwerpers moeten werken met deze trade-off. Hier zijn een paar verschillende soorten van de schotten.

gebogen Pipes

De eenvoudigste soort baffle is een uitlaat die is gebogen. De curve zelf dient als schot. Terwijl bijna alle motorfietsen uitlaat moet de uitlaatpijpen worden gepeild met bochten erin om de uitlaat naar de achterkant van de motorfiets in een logische en ruimtebesparende wijze leveren de bochten dienen ook het doel van een schot.

louvered Baffle

Terwijl de baffle ontwerpen zijn bijna onbeperkt in theorie, in de praktijk de meeste zijn geperforeerde buizen ingebracht in het einde van uw motorfietsen uitlaatpijp (s). De meeste louvre schotten zijn een buis ongeveer 1 centimeter lang en ongeveer 2 cm in diameter. De buis heeft een pet of gedeeltelijke cap aan het einde dat krachten besteed uitlaatgassen door het rooster openingen, het creëren van de verbijsterende effect.

Multi-Chambered

Bijna alle motorfiets schotten zijn "multi-chambered" schotten, omdat de baffle is één kamer en de werkelijke uitlaatpijp fungeert als een tweede kamer. Maar sommige schotten Gebruik deze multi-chamber aanpak in de baffle zelf. Deze schotten dwingen uitlaatgas in een geperforeerde of louvered buis, waarbij uitlaat raakt een cap. De uitlaat wordt vervolgens gedwongen door de perforaties (gaten) in een secundaire of buitenste baffle. De buitenste scherm kan in het algemeen dezelfde functie, maar op een andere schaal. De buitenste baffle of kamer kan een ander ontwerp dan de binnenste in dienst.

glasvezel Verpakt

De meeste uitlaat schotten rekenen op uitlaat verpakking --- met behulp van glasvezel --- om een ​​deel van hun geluiddempende voeren. Sommige schotten rekenen op glasvezel verpakking als een integraal middel verbijsterend. Dus, is het ontwerp bedoeld om uitlaatgassen te dwingen door middel van glasvezel verpakking, in plaats van de verpakking alleen maar om het geluid dat kan weerklinken tussen het schot en de buitenste uitlaat dempen. De verpakking is een primaire, geen secundaire designkenmerk.

Share This Post