Index / Tuin / Soorten Asian Flowers

Share This Post

Tuin

Soorten Asian Flowers

Noord-Amerikaanse tuinders hebben fabriek ontdekkingsreizigers en Aziatische bodem om te bedanken voor veel bloeiende favorieten. Inheemse Aziatische bloemen hebben hun weg hier gemaakt, vaak via Europa, sinds vroegste dagen van de Verenigde Staten.

Advertisement

Noord-Amerikaanse tuinders hebben fabriek ontdekkingsreizigers en Aziatische bodem om te bedanken voor veel bloeiende favorieten. Inheemse Aziatische bloemen hebben hun weg hier gemaakt, vaak via Europa, sinds vroegste dagen van de Verenigde Staten. Van rugosa rozen (Rosa rugosa), winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 7 tot en met 9, met hortensia bloemisten (Hydrangea macrophylla), winterhard in USDA zones 6 tot en met 9, velen inmiddels bekende bloemen begunstigd door de Amerikaanse tuinders hebben Aziatische roots .

China aster's (Callistephus chinensis) gemeenschappelijke en wetenschappelijke namen weg te geven de herkomst ervan. Deze vrolijke jaarlijkse en haar daisylike cultivars houden zonnige zomer tuinen vol kleur. Wishbone bloem (Torenia fournieri), een Aziatische jaarlijkse, vult schaduwrijke plaatsen met paarse bloemen het hele seizoen. Een dappere van indoor dwingen en de lente tuinen, druif (Muscari latifolium) is afkomstig uit Zuid- en West-Azië. Met zijn betrouwbare, grapelike, blauwe bloesems, de lamp is winterhard in USDA zone 3 tot en met 8. Giant sier ui (Allium giganteum) noemde Centraal-Azië naar huis. De winterharde bol brengt softbal-size bloemen op 4-voet scapes tot USDA zone 5 tot en met 8. Geliefde mot orchideeën (Phalaenopsis spp.), Winterhard in USDA zones 10 tot en met 12, hebben hun weg over de hele wereld, met dank aan Zuidoost-Azië.

Een knipoog naar de Aziatische bloemen is niet compleet zonder heilige lotus (Nelumbo nucifera), winterhard in USDA zones 4 tot en met 10. Inwoner van Japan naar Iran, het aquatisch eeuwigdurende houdt een geëerde plek in de Aziatische religies en cultuur. De kruidachtige tuin pioenroos (Paeonia lactiflora) is gegroeid meer dan twee millennia. Bekend als de 'koningin der bloemen' in zijn geboorteland China, de geur vult de lente tuinen in USDA zones 3 tot en met 8. De Japanse pad lelie (Tricyrtis hirta), winterhard in USDA zones 4 tot en met 8, voegt nazomer magie op 3- foot gebogen stengels met gespikkelde, lilylike bloei. Vaak bloeden hart (Lamprocapnos spectabilis), winterhard in USDA zones 3 tot en met 9, eerste droeg haar huilen, hartvormige bloemen van Siberië naar Korea.

Bekend als China's "King of Flowers" en gecultiveerd voor 1500 gedocumenteerde jaar, de boom pioen (Peonia suffruticosa) brengt zijn spectaculaire 8-inch bloemen naar USDA zones 4 tot en met 8. rhododendron Fortune's (Rhododendron fortunei) is de Aziatische inheemse achter de prachtige bloemen op veel moderne rhododendron cultivars. De eerste Chinese rhododendron in Europa geïntroduceerd, draagt ​​groot 4-inch bloemen in trossen tot 12 pale-roze bloemen in USDA zones 5 tot en met 8. De gekoesterde camellia (Camellia japonica), zoals de naam al doet vermoeden, is afkomstig uit China , Korea en Japan. Hardy in USDA zones 7 tot en met 9, de midwinter Aziatische bloemen verrukken. Gardenia (Gardenia jasminoides), winterhard in USDA zones 8 tot en met 11, behandelt Noord-Amerikaanse tuinen bloemen afkomstig uit de Chinese en Japanse kusten.

nationale bloem van China wordt gedragen op de takken van de Chinese pruim (Prunus Mume), ook bekend als Japanse abrikoos. Hardy in USDA zones 6 tot en met 9, de boom draagt ​​roze, vijf petaled pruimbloesems zei tot vijf zegeningen te vertegenwoordigen. Yoshino kers (Prunus x yedoensis), is een Japanse inheemse winterhard in USDA zones 5 tot en met 8. Geliefd voor de takken van witte kersenbloesems getint in het roze, deze Aziatische boom vormt de ruggengraat van de jaarlijkse kersenbloesem vertoning in Washington, DC - a geschenk van hun geboorteland. Magnolia liefhebbers hebben Japan te danken voor de mooie bloemen van de ster magnolia (Magnolia stellata), winterhard in USDA zones 4 tot en met 8. De bloeistengels van alle drie bomen prominent aanwezig in Aziatische kunst.

Share This Post