Index / ouderschap / Sociale normen in Tieners

Share This Post

ouderschap

Sociale normen in Tieners

Elke samenleving oplegt haar leden sociale normen die worden beschouwd als passende richtlijnen voor hoe te denken, kijken en zich gedragen. Tieners echter vaak lijken om hun eigen cultuur, met een unieke en enigszins exclusieve set van richtlijnen d

AdvertisementElke samenleving oplegt haar leden sociale normen die worden beschouwd als passende richtlijnen voor hoe te denken, kijken en zich gedragen. Tieners echter vaak lijken om hun eigen cultuur, met een unieke en enigszins exclusieve set van richtlijnen die ze lijken te geloven volwassenen niet begrijpen. De meeste van deze tiener sociale normen komen vaak voor en duiden het begin van de overgang van kindertijd naar volwassenheid en uiteindelijke onafhankelijkheid.

Toegenomen focus op Friends

Tieners worden sterk beïnvloed door hun vrienden. Ze zullen meestal vormen vriendschappen met andere tieners die betrokken zijn bij vergelijkbare buitenschoolse activiteiten, en velen zullen proberen om vrienden met degenen die aantrekkelijk en populair door hun collega's worden beschouwd te worden. Afnemende belangstelling voor de ouders en andere familieleden wordt als normaal beschouwd als een van de meeste tieners, die vaak zullen proberen om hun sociale leven verborgen volwassenen te houden.

Betrekkingen

De meeste tieners zullen een gezonde en natuurlijke interesse in het andere geslacht te hebben. Zij zullen proberen om toevallige relaties op basis van die hun vrienden en waarde die wordt beschouwd als het meest wenselijk vormen. Hoewel meestal van korte duur, deze tiener relaties en de ervaringen die ze maakt, kan van invloed zijn meer serieuze relaties in de toekomst. Net als hun vriendschappen, zal tieners vaak Verberg details van deze relaties van hun families.

Sociaal netwerken

Technologie speelt een belangrijke rol in het sociale leven van de meeste mensen, en tieners zijn geen uitzondering. Socialiseren via sms-en websites zoals Facebook en Twitter is uitgegroeid tot een sterk aangemoedigd sociale norm in de wereld van tieners. Online interacties zoals opmerkingen en postte de foto's van een ernstige impact op het sociale leven van een tiener te hebben. Veel tieners vinden het maatschappelijk normaal om hun verschillende profielen en rekeningen verborgen voor hun families en zichtbaar voor hun vrienden en collega's alleen houden.

proefneming

Tieners kunnen vaak beïnvloeden elkaar in zowel positieve als negatieve zin. Meestal worden kinderen en jongeren sterk beïnvloed door beeld en kunnen experimenteren met dressing anders of onder oudere tieners, het verkrijgen van nieuwe piercings en tatoeages. In sommige kringen, is het normaal of "cool" om te experimenteren met drugs, alcohol en seks beschouwd. Hoewel een zekere mate van experimenteren is normaal en gezond, veel tieners beseffen ook de gevaarlijke gevolgen van sociale normen die drugsgebruik en promiscuïteit te betrekken.

Share This Post