Index / Onderwijs / Social Learning Theory van Bandura

Share This Post

Onderwijs

Social Learning Theory van Bandura

Sociaal leren theorie is een goed gedocumenteerde theorie van het leren en cognitie in 1977 ontwikkeld door Albert Bandura. De theorie zegt dat mensen nieuwe concepten het meest effectief leren door imitatie, modellering en observatie van de acties e

AdvertisementSociaal leren theorie is een goed gedocumenteerde theorie van het leren en cognitie in 1977 ontwikkeld door Albert Bandura. De theorie zegt dat mensen nieuwe concepten het meest effectief leren door imitatie, modellering en observatie van de acties en het gedrag van anderen. Deze theorie werd baanbrekend op het moment, omdat het in tegenspraak de leiding van een instructeur lezing stijl van de meeste klaslokalen.

Geschiedenis van de Social Learning Theory

Bandura ontwikkelde zijn theorie, terwijl het bestuderen van methoden op te heffen of fobieën te roeien bij patiënten. In zijn onderzoek, vond hij dat patiënten met een hoger niveau van self-efficacy, of het geloof in hun vermogen om specifieke doelen te bereiken, reageerde het beste om het modelleren van het gedrag van individuen nonphobic wanneer voorgesteld met het object of de situatie dat de fobie veroorzaakt. Deze constatering leidde hem naar de verdere studie van de bevoegdheden van observatie en modellering, die de fundamenten van de theorie.

Leren door te imiteren

Imitatie is de eerste component van sociaal leren. Een vaardigheid is aangetoond door één persoon, en een andere persoon nabootst of kopieën van de vaardigheid. Dit is de laagste vorm van sociaal leren, zo vaak is er geen betekenis gehecht aan de actie. Denk aan de kleuter die 'leert lezen "voordat de school begint. Veel van deze kinderen hebben alleen gememoriseerd de plaatsing van de woorden in het boek of imiteren de acties van de volwassene die het boek te lezen.

Gemodelleerd vaardigheden en gedrag

Modeling is een zeer effectief hulpmiddel voor leerkrachten en ouders. Wanneer de studenten een volwassene het uitvoeren van een nieuwe vaardigheid, terwijl het beschrijven van observeren, zijn ze geneigd om de vaardigheid sneller te leren. Sommige studenten zullen in staat zijn om de vaardigheid snel uit te voeren op hun eigen, terwijl anderen meer oefening nodig heeft. Dit is waar de sociaal leren component is vooral handig. Werken in groepen, zal de studenten die de vaardigheid onder de knie hebben zij model voor degenen die dat niet hebben, zodat sociaal leren.

Leren van Observation

Observerend leren is ook bekend als plaatsvervangende leren. Bandura stelt dat nieuwe reacties worden geleerd door het observeren van anderen in nieuwe situaties. Op basis van de actie of de acties van de persoon die wordt waargenomen, mensen formuleren hun eigen ideeën over hoe te reageren in een vergelijkbare situatie. Zo zal een kind dat op een achtbaan voor de eerste keer gaat zonder angst vaak schreeuwen in navolging van anderen, ook al is hij niet bang. Als het kind ouder wordt, zal hij niet langer alleen imiteren het geschreeuw maar zal alleen angst vertonen indien gerechtvaardigd.

Het Belang van Theory Bandura's

Sociaal leren theorie is vooral relevant voor het gebied van onderwijs en psychologie. Toen de studie voor het eerst werd geïntroduceerd, het meest leren van studenten was leraar gedreven, met informatie die in colleges. In de klaslokalen van vandaag, vaker wel dan niet, leraren maken gebruik van een workshop benadering van het leren, dat is een sociaal leren techniek. Bandura studies zijn ook rechtstreeks op gevallen van agressie en bij de behandeling van gedragsproblemen of problemen. Dit is waar het modelleren component is de sleutel.

Bandura's Voorwaarden

Bandura opgenomen een aantal specifieke omstandigheden in zijn theorie dat moet bestaan ​​voor sociaal leren optreden. Voor sociaal leren om succesvol te zijn, moet de leerling het volgende doen: aandacht besteden aan de gemodelleerde gedrag of actie; in staat zijn om te behouden of te onthouden van het gedrag of de actie; kunnen het gedrag of de handeling te herhalen zonder te vragen; en worden genoeg om te willen laten zien wat ze geleerd hebben gemotiveerd.

Share This Post