Index / ouderschap / Slechte Self-Esteem en roekeloos gedrag in Teens

Share This Post

ouderschap

Slechte Self-Esteem en roekeloos gedrag in Teens

Tieners met een laag gevoel van eigenwaarde vaak moeilijk aan te sluiten bij hun leeftijdsgenoten, wat kan leiden tot externe problemen. Roekeloos of gewelddadig gedrag kan snel volgen als tieners niet aan zichzelf als voldoende of als persoon van de

AdvertisementTieners met een laag gevoel van eigenwaarde vaak moeilijk aan te sluiten bij hun leeftijdsgenoten, wat kan leiden tot externe problemen. Roekeloos of gewelddadig gedrag kan snel volgen als tieners niet aan zichzelf als voldoende of als persoon van de moeite waard in vergelijking met hun collega's, meldt 'Psychological Science "journal. Volgens de website van Kids Gezondheid, jongeren met een laag gevoel van eigenwaarde te interpreteren vaak tijdelijke problemen als permanente, wat kan leiden tot depressie, frustratie en riskant gedrag. Dit probleem treedt vaak omdat ze geen oplossing voor hun problemen te zien.

Oorzaken van Low Self-Esteem

Een persoon niveau van eigenwaarde verandert voortdurend, want het eerste ontwikkelt zich als een baby en gaat door tot in de volwassenheid. Voor sommige kinderen, een laag zelfbeeld ontstaat wanneer ze voelen zich niet geliefd. Voor anderen is het ontstaat wanneer ze beginnen aan hun eigen capaciteiten in twijfel en niet iedereen om ondersteuning te bieden hebben. Als tieners ontwikkelen ze een zelf-concept op basis van hun eigen mogelijkheden en prestaties te creëren, meldt Kids Health. Als hun zelfbeeld is niet juist, kunnen ze een negatief beeld te creëren van zichzelf, wat leidt tot het gevoel van eigenwaarde problemen.

Agressief gedrag

Een duidelijk verband bestaat tussen een laag zelfbeeld en agressief gedrag, zo blijkt uit onderzoek gepubliceerd in "Psychological Science" in 2005. Deze studie toont aan dat 11-jarigen met het gevoel van eigenwaarde problemen hebben meer kans om agressief te worden in een fysiek of verbaal wijze door de leeftijd van 13 dan die met gezond gevoel van eigenwaarde. Dit gedrag is, voor een deel, omdat deze mensen willen om zich te beschermen tegen hun zelfbeeld van minderwaardigheid door uit te halen met woede tegenover anderen. Als tieners worden agressiever, kunnen ze fysieke schade toebrengen aan zichzelf en voor anderen.

delinquentie

"Psychological Science" merkt een verband tussen een laag zelfbeeld en delinquentie die verder gaat dan ondersteunend ouders en academische prestaties. Deze studie toont aan dat kinderen en jongeren met een laag gevoel van eigenwaarde hadden meer kans om hun ouders te liegen of het begaan van andere niet-gewelddadige handelingen dan mensen met een gezond gevoel van eigenwaarde, ongeacht hun prestaties op school of de relatie met hun ouders. Delinquentie kunnen bestaan ​​ongehoorzaam regels en het negeren van gezagsdragers, wat kan leiden tot juridische problemen.

Het gebruik van alcohol

Hoewel het drinken komt vaak voor bij tieners, mensen met een gevoel van eigenwaarde problemen hebben meer kans om te drinken en misbruik van alcohol dan mensen met een hoge zelfwaardering. De kwestie is aanwezig vaker bij mannen, als vrouwen met een hoge zelfwaardering hebben de neiging om zo veel als hun leeftijdgenoten te drinken, terwijl de mannetjes drinken minder, volgens de "Journal van de jeugd en adolescentie." Alcohol gebruik kan leiden tot verdere problemen, zoals lage testscores en een slechte ontwikkeling van de hersenen, vooral als de tiener kiest om binge drinken.

Share This Post