Index / Onderwijs / Sensorische Tabel Ideeën voor peuters

Share This Post

Onderwijs

Sensorische Tabel Ideeën voor peuters

Sensory tabellen, ook wel aangeduid als zand en water tafels, laat peuters om te verkennen met hun zintuigen en helpen bij het ontwikkelen van belangrijke cognitieve vaardigheden. Volgens Angie Dorrell, voormalig commissaris van de Nationale Verenigi

AdvertisementSensory tabellen, ook wel aangeduid als zand en water tafels, laat peuters om te verkennen met hun zintuigen en helpen bij het ontwikkelen van belangrijke cognitieve vaardigheden. Volgens Angie Dorrell, voormalig commissaris van de Nationale Vereniging voor het Onderwijs van jonge kinderen, zintuiglijke tafels ontwikkelen wiskunde en wetenschap concepten en bouwen oplossen van problemen en besluitvorming vaardigheden. de inhoud van de zintuiglijke tafel veranderende biedt regelmatig nieuwe ervaringen en uren plezier. Hoe meer variatie die wordt geleverd, hoe meer stimulatie kinderen te krijgen.

Traditionele Sensory Tafels

Sensory tabellen oudsher bevatten een bad ontworpen om water of zand vast te houden. Beide zijn uitstekende toevoegingen, maar je hoeft niet te vertrouwen op hen alleen. U kunt een verscheidenheid van gemeenschappelijke voorwerpen of stoffen toe te voegen aan de kinderen verrassen en houd ze bezig uur.

Rijst

Rice is makkelijker op te ruimen dan zand, en het is geweldig om te scheppen en het meten. Kleur de rijst met kleurstof en laat het drogen voordat u deze aan de zintuiglijke tafel tot een diepte van 2-3 inches; maatlepels, maatbekers en kleine bolletjes zullen de kinderen aan te moedigen om mee te spelen met de rijst.

aquariumgrind

Aquariumgrind maakt de perfecte achtergrond voor de kleine zee speelgoed dieren en vissen. Heldere blauwe gravel echo's de kleur van de oceaan en verrijkt fantasierijke spel van een kind met zeedieren. schelpen toe te voegen aan de ervaring compleet.
White aquariumgrind maakt een grote noordpoollandschap of sneeuw. Voeg deze dieren als de ijsbeer en poolvos te fantasierijk spel aan te moedigen. Voeg kleine voertuigen en action figures om te spelen in de "sneeuw."

gelatine Dessert

Voor veel gegiechel, vul de zintuiglijke tafel met voorbereide gelatine. Schimmel vormen of snijd de gelatine in blokjes en voeg ze toe aan de zintuiglijke tafel. Jonge kinderen zullen een ontploffing als de kleverige gelatine wiggles en broodjes hebben. Kijk peuters voorzichtig, echter, om te voorkomen dat het eten van de gelatine.

Scheerschuim

Scheercrème zorgt voor een zintuiglijke sensatie die zeker is om kinderen te behagen. Sommige merken scheerschuim toe te voegen geur aan de ervaring, maar mag niet gebruikt worden als de kinderen zijn allergisch. Zorg voor bekers en schalen voor het maken van heerlijke "desserts." Zorg ervoor dat kinderen weten dat de scheerschuim is voor pretend, niet voor het eten.

Packing Peanuts

Voor een verandering in de structuur, de grootte en het gewicht, vul de zintuiglijke tafel met verpakking pinda's. Hide klein magnetisch speelgoed in de pinda's, en laat de kinderen ze te vinden met een grote magneet.

Share This Post