Index / tech / Sealing Methoden van anodisatie van aluminium

Share This Post

tech

Sealing Methoden van anodisatie van aluminium

Anodiseren oplossingen zijn bekend voor het produceren van poriën in de bekleding van het anodiseren aluminium. Deze poriën absorberen kleurstoffen en behouden ook smeermiddelen eventueel worden toegepast. Bovendien bieden zij ook gebieden waardoor h

AdvertisementAnodiseren oplossingen zijn bekend voor het produceren van poriën in de bekleding van het anodiseren aluminium. Deze poriën absorberen kleurstoffen en behouden ook smeermiddelen eventueel worden toegepast. Bovendien bieden zij ook gebieden waardoor het metaal gemakkelijk kan corroderen. Om de weerstand tegen corrosie te verhogen en kleurstof retentie, wordt afdichting meestal toegepast. Verschillende verzegelingmethodes die worden gebruikt, omvatten het gebruik van kokend water, kaliumdichromaat en nikkelacetaat.

The Boiling Water Method

Dit proces omvat een lange onderdompeling van het geanodiseerd aluminium in kokend water, dat is gedeïoniseerd of stoom vorm. Deze methode is niet erg duur, aangezien er minder slijtvastheid alleen 20 procent. Het oxide wordt omgezet in een gehydrateerde vorm, en de zwelling die resulteert vermindert de oppervlakteporositeit.

De Nickel Fluoride Method

Deze werkwijze is gebruikt als alternatief voor de hete afsluiting toestaan, die weliswaar voorkomen van corrosie, is bekend dat de geanodiseerde aluminium zachter; het is koud lasproces, waarbij de toevoeging van fluoride aan de nikkel geanodiseerd aluminium. De fluoride-ionen in te voeren in de poriën, die fungeren als de plek voor de uitwisseling mechanisme. Eenmaal in de poriën, de ionen veroorzaakt een verschuiving in pH, waardoor de nikkel ionen precipiteren. De nikkelhydroxide gevormd dan blokkeert de monding van de poriën effectief afdichten van de film. Een trage stap ontstaat naast, waarbij water uit de atmosfeer in de folie diffundeert, waardoor de poriën blokkeren en uiteindelijk een film geproduceerd die daadwerkelijk wordt afgedicht.

De Nickel Acetate Method

Het gebruik van nikkelacetaat werken op basis van hetzelfde principe als het gebruik van nikkel fluoride, aangezien de nikkel ionen zijn nog steeds opgenomen in de poriën. De nikkel-ionen dan blokkeren of vul de monden van deze poriën. In deze werkwijze wordt de geanodiseerde aluminium profielen moeten worden verhit tot een temperatuur van ongeveer 100 graden Celsius (212 graden Fahrenheit). Deze werkwijze vindt plaats door hydrolyse, waarbij het nikkelhydroxide neerslaat in de poriën van de coating.

kaliumdichromaat

Voor een betere weerstand tegen corrosie en zoute condities, worden de anodische coatings meestal afgesloten met een 5 procent oplossing van kaliumdichromaat. De oplossingen werken meestal op een kookpunt en de onderdompeling plaatsvindt gedurende ongeveer 15 minuten. Bij een pH van ongeveer 5-6, de chromaationen wordt geabsorbeerd, waardoor de hydratatie van de bekleding. De dichromaat gecoate kit niet zoveel weerstand tegen vlekken in vergelijking met de andere methoden afdichtmiddel.

Share This Post