Index / Onderwijs / Science Projects op Onderwijs & Verdamping Condensatie

Share This Post

Onderwijs

Science Projects op Onderwijs & Verdamping Condensatie

Verdamping is wanneer het water in damp wordt veranderd, terwijl condensatie is wanneer het gas damp wordt een vloeistof. Verdamping en condensatie twee concepten die kunnen worden toegelicht wetenschappelijke experimenten. Deze wetenschap concepten

AdvertisementVerdamping is wanneer het water in damp wordt veranderd, terwijl condensatie is wanneer het gas damp wordt een vloeistof. Verdamping en condensatie twee concepten die kunnen worden toegelicht wetenschappelijke experimenten. Deze wetenschap concepten worden verduidelijkt wanneer de studenten daadwerkelijk het concept in actie te kunnen zien. Ze kunnen afzonderlijk of samen worden onderwezen.

Verdamping en Condensatie

Studenten te helpen visualiseren van de processen van verdamping en condensatie door middel van dit eenvoudige experiment. Plaats 2 inches van het water in een plastic boterhamzakje die rits gesloten kan worden. Sluit de tas stevig vast. Tape aan een ruit dat de zon is gericht. Let op de zak over een periode van twee dagen, het controleren van het in de ochtend als de zak begint te warmen en in de middag toen het afkoelt weer naar beneden. Studenten het water waar aangezien het stoom en condenseert op de zijkanten van de zak.

Rainy Day Verdamping

Na een vroege ochtend regen, nemen de studenten naar buiten om een ​​regen plas op het asfalt of het trottoir observeren. Teken een krijtstreep rond de omtrek van de regen plas. Neem een ​​temperatuur van de plas. Schrijf het Elk half uur, terug te keren naar de plas, teken een nieuw overzicht rondom de kleinere plas en neemt de temperatuur van de plas elke keer. Leid de studenten in een discussie over wat er gebeurd met het water.

terrarium

Gebruik een glazen pot en planten om de watercyclus waarbij verdamping en condensatie te demonstreren. Plaats keien en vuil op de zijkant van de pot. Plant kleine, groene planten binnen. De planten water en leg een deksel op de pot. Draai het. Leg de pot in een kader om te voorkomen dat rollen. Kijk naar de terrarium als, dagelijks, het water verdampt en condenseert weer. U moet de plant weer water in een paar weken.

Warm en koud

Gebruik het weer buiten om verdamping en condensatie te demonstreren. Op een koude dag, neem spiegels buiten en adem op hen. Kijk het vocht uit de adem in vorm op de spiegel, steeds kleine kralen van het water. Toen de dag is warm, neem een ​​zeer koud glas water uit de koelkast en plaats het op een bureau of tafel. Neem de beker als vocht vormen op de buitenkant van het glas. Bespreek het proces.

Share This Post