Index / Onderwijs / Science Projecten Met Slinkies

Share This Post

Onderwijs

Science Projecten Met Slinkies

Hoewel u misschien denken aan een Slinky als een stuk speelgoed, fysica leraren gebruiken het als een go-to gadget om studenten te leren de basisprincipes van krachten en golven. Als u op zoek bent naar een wetenschappelijk project dat een Slinky gaa

AdvertisementHoewel u misschien denken aan een Slinky als een stuk speelgoed, fysica leraren gebruiken het als een go-to gadget om studenten te leren de basisprincipes van krachten en golven. Als u op zoek bent naar een wetenschappelijk project dat een Slinky gaat, maar weet niet waar te beginnen, hier zijn enkele Slinky wetenschappelijke projecten uit te proberen.

Middelpuntzoekende kracht Experiment

Gebruik een Slinky om middelpuntzoekende kracht te illustreren. Sta stil en houd de Slinky aan de ene kant. Twirl het rond je hoofd en lichaam. Merk op hoe de andere kant van de Slinky swingt van je af. Experimenteren met de hoeveelheid energie die nodig is om de hoek van de Slinky wijzigen in de grond. U moet de Slinky sneller draaien om maken het parallel aan de grond.

Slinky longitudinale golven

Gebruik een Slinky te visualiseren en te begrijpen hoe longitudinale golven, zoals geluid, bewegen. Voer dit experiment met een partner. Pak het ene uiteinde van de Slinky, terwijl je partner grijpt de andere kant, en dan is de Slinky strekken zich uit tussen de twee van jou. Verzamel een aantal windingen van de Slinky en laat hem los. De verzamelde coils zal drukken tegen elkaar en reizen naar de andere kant van de Slinky, rebound, en dan terug te reizen. Dit geeft aan hoe het geluid van longitudinale golven echo off van een stevige ondergrond.

Slinky Transversale Golven

Gebruik een Slinky te illustreren hoe transversale golven werken. Transversale golven (weergegeven in de natuur oceaangolven) zijn golven die bestaan ​​uit deeltjes die bewegen in een richting die loodrecht op de richting waarin de golven bewegen. Pak het ene uiteinde van een Slinky en uw partner te begrijpen van de andere kant. Strek de Slinky horizontaal over de vloer. Trek een gedeelte van de Slinky zijwaarts over een voet, en laat vervolgens de Slinky. De resulterende golf zal loodrecht naar de gestrekte Slinky.

wandelen Slinky

Bepaal de hoek die nodig is om een ​​Slinky blijven lopen naar beneden een helling met dit eenvoudige experiment. Leg een stuk triplex horizontaal op een bureau. Langzaam de hoek van de helling van uitglijden boeken of vulplaatjes onder een zijde van de multiplex. Start de Slinky door het plaatsen van de beide uiteinden van de multiplex en zien of het "loopt", dat wil zeggen, nog steeds een opgerolde einde te plaatsen boven de andere, een daling van de multiplex. Test bij toenemende hoeken. Noteer de hoek die de Slinky het mogelijk maakt om naar beneden te lopen van de multiplex en discussiëren over de fysica die ervoor zorgt dat de Slinky te lopen.

Share This Post