Index / Hobby's, Games & Toys / Science Experiment Ideeën: Epsom Salts

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Science Experiment Ideeën: Epsom Salts

"Epsom zouten" is de gemeenschappelijke naam van magnesiumsulfaatheptahydraat: MgSO4.7H2O. De algemene naam is ontstaan ​​uit de naam van een Engels dorp - Epsom en Ewell - bekend om zijn minerale bronnen. Veel drogisterijen en supermarkten voor

Advertisement"Epsom zouten" is de gemeenschappelijke naam van magnesiumsulfaatheptahydraat: MgSO4.7H2O. De algemene naam is ontstaan ​​uit de naam van een Engels dorp - Epsom en Ewell - bekend om zijn minerale bronnen. Veel drogisterijen en supermarkten voorraad bitterzout op hun drug gangpad als een over-the-counter behandeling voor verstuikingen en pijnlijke spieren. Bitterzout niet een ernstig gevaar voor de gezondheid opleveren, tenzij ingenomen in grote hoeveelheden en geen gevaarlijke reactiviteit vertonen met andere stoffen. Zij daarom zorgen voor een geschikte "starter" chemical voor ambitieuze jonge wetenschappers om te experimenteren met.

Crystal Growth

Wanneer zouten op te lossen in water, de positief en negatief geladen componenten - bekend als "ionen" - gescheiden. Epsom zouten op te lossen om positief geladen ionen magnesium en negatief geladen ionen sulfaat te vormen. Deze scheiding van ionen is reversibel. Dat wil zeggen, als het water wordt verwijderd, bijvoorbeeld door verdamping, waarna de ionen uit het zout zal recombineren om kristallen te vormen. Drexel University voorziet in een procedure voor de zevende-en achtste-grade studenten voor het kristalliseren Epsom zouten aan het einde van een string.

chemische synthese

Princeton University heeft een werkwijze voor het bereiden van ammoniumsulfaat en magnesiumhydroxide gebruik bitterzout gepubliceerd. De techniek simuleert de extractie van magnesium uit zeewater en dringt de combinatie bitterzout, huishoudelijke ammoniak, dat ammoniumsulfaat, een in water oplosbare substantie en magnesiumhydroxide, die niet in water oplosbaar en neerslaat als een vaste stof oplevert. De experimentator verwijdert vervolgens het magnesiumhydroxide door filtratie en herstelt het ammoniumsulfaat door het verdampen van het water uit de oplossing. Omdat de techniek houdt potentieel gevaarlijke chemische stoffen, is het meest geschikt voor high school studenten scheikunde.

Het bepalen van de empirische formule van Epsom Salts

Veel eerstejaars universiteit scheikunde studenten voeren een experiment om de formule van een gehydrateerd zout, zoals vastgesteld magnesiumsulfaat heptahydraat. Los Angeles City College publiceert een dergelijke procedure op hun website. De procedure vergt wegen zout monster voor en na verhitting van het monster tot droog. Het verschil tussen de twee massa vertegenwoordigt de hoeveelheid water in het monster. Een eenvoudige berekening converteert dat watermassa tot mol water en dient een 7 tonen: 1 verhouding van water tot magnesiumsulfaat. Omdat de procedure heeft betrekking op open vuur en vereist een praktische kennis van de mol concept, het experiment is het meest geschikt voor gevorderde highschool of eerstejaars college studenten scheikunde.

Share This Post