Index / Onderwijs / Schoolkrant Story Ideeën

Share This Post

Onderwijs

Schoolkrant Story Ideeën

Een schoolkrant zorgt niet alleen voor leerlingen en ouders met een up-to-date nieuws en bulletins maar ook langer in-depth features. Een goed geproduceerd en gemonteerd krant wijst op de individuele leerling en de school successen. Het bevordert ook

AdvertisementEen schoolkrant zorgt niet alleen voor leerlingen en ouders met een up-to-date nieuws en bulletins maar ook langer in-depth features. Een goed geproduceerd en gemonteerd krant wijst op de individuele leerling en de school successen. Het bevordert ook een gevoel van gemeenschap. Veel scholen kranten streven interactief te zijn en eigen ideeën en ervaringen van de studenten te profileren.

Nieuws

Ideaal onderwerpen op te nemen in de krant nieuwspagina's zijn recent sportprestaties, zoals de school basketbal team winnen van een competitiewedstrijd. Andere mogelijke items op te nemen zijn individuele student of klasse succesverhalen, zoals het bereiken van de Intel Science competitie finales. Snippets over wijzigingen in het schoolbeleid, toekomstige evenementen, excursies en fondsenwerving verhalen zijn ook goed nieuws keuzes. Een journalist kan ook verhalen over belangrijke bezoekers en prijsuitreikingen.

Kenmerken

Een school krant functies sectie is een kans voor creativiteit. Topical functies kan onder meer scholen streven naar het worden van "groen," met inbegrip van recycling. Enkele van de functies moet aanpakken emotionele behoeften van de studenten. Bijvoorbeeld, onderwerpen zoals "hoe om pesten te voorkomen" en "wanneer begeleiding zoeken" zou kunnen helpen veel studenten. Andere functie ideeën omvatten het profileren van een leraar of de opdrachtgever. Functies kunnen ook problemen, zoals de budgettaire gevolgen voor de school aan te pakken.

Kunst en Vermaak

Het gedeelte over kunst moet een mix van beoordelingen van nieuwe boeken, films en muziek van belang zijn voor de studenten. Profielen van lokale bands, vooral als sommige van de studenten lid zijn, zou een goede keuze zijn. Deze sectie kan zich ook richten op de school koor, drama en poëzie samenlevingen en omvatten de opmerkingen van de studenten. Interviews met lokale kunstenaars, schrijvers en muzikanten zijn andere opties voor de sectie kunst. Deze sectie kan ook korte verhalen en gedichten door studenten.

Sport

De sport-afdeling in staat stelt de krant verslaggevers aan individuele en team successen, zoals zwemmers vordert aan de staat finale opnemen. Features op sport kan richten op training en voorbereiding technieken. Individuele verhalen, zoals een vrouwelijke senior student die wordt een karate leraar, zou goed passen in deze sectie. Comment stukken, het voorspellen van succes en de evaluatie van de concurrentie, zijn geschikt in deze sectie. Inspirerende verhalen van lokale sporthelden zouden ook studenten interesseren.

Share This Post