Index / Elektronica / Schakelen Uw Focal Point: Focus Wanneer het onderwerp niet in het midden

Share This Post

Elektronica

Schakelen Uw Focal Point: Focus Wanneer het onderwerp niet in het midden

In de fotografie, het opnemen van een foto die in de focus is niet altijd zo eenvoudig als het richten en schieten. Ik noemde een tijdje geleden dat ik gebruik Back-knop Focus, en hebben onlangs gesproken over het instellen van uw diafragma om onsche

AdvertisementIn de fotografie, het opnemen van een foto die in de focus is niet altijd zo eenvoudig als het richten en schieten. Ik noemde een tijdje geleden dat ik gebruik Back-knop Focus, en hebben onlangs gesproken over het instellen van uw diafragma om onscherpe beelden te voorkomen. Als je door de zoeker kijkt, zul je meestal zien een bos van stippen - je focal points. Afhankelijk van de camera merk en model, zul je min of meer van deze punten hebben. En meer professionele camera's de neiging om veel van hen hebben, waardoor u veel mogelijkheden om uw brandpunt veranderen, afhankelijk van hoe je het opnemen of bijsnijden van uw afbeelding.{Diagram bron: Nikon USA}

Wanneer u een fotograaf te verwijzen naar "makelen" hun focal points te horen, het betekent dat ze het te veranderen met elk beeld ze nemen, of het rond bewegen. Veel camera's worden automatisch ingesteld op alle knooppunten geactiveerd op hetzelfde moment in een standaard configuratie, zoals in de onderstaande afbeelding, maar dit maakt de camera proberen om de focus over de gehele scène gemiddelde:Voor een scherpe focus van een bepaald onderwerp, dan kunt u uw focal points afzonderlijk te veranderen. Als u liggend (horizontaal) of portrait (verticaal) te schieten, bewegen deze aandachtspunten rond, afhankelijk van welk deel van de afbeelding die je wilt in focus. Dit is ook meer merkbaar wanneer je een kleine f / stop, dat een zeer ondiepe scherptediepte levert - zoals 2.0 - met slechts dat kleine deel van uw afbeelding in focus, en de rest van de afbeelding onscherp.

Bijvoorbeeld, als ik een persoon ben fotograferen, ik over het algemeen zet mijn diafragma 1.8 of 2.0. Ik wil hun gezicht meestal in focus, met de achtergrond wazig. Of ik schiet in portret- of verticale oriëntatie, ik wil ook rekening houden met de regel van derden die suggereert dat het gezicht zou in het bovenste derde van de afbeelding. Dan kies ik een centraal punt aan de top, toen mijn camera verticaal fotograferen, zodat het gezicht is de meest in focus in het beeld.

In dit beeld, kunt u het gezicht van het model te zien in de top drie, met de achtergrond wazig. Het gezicht, in het bijzonder, haar ogen zijn waar je je focus in te stellen. Als u niet zeker weet hoe u de focus punten te wijzigen, gebruikt u de knop in de buurt van uw duim gebied; Controleer uw camera handleiding voor meer details. Ik druk op een knop met mijn rechterduim, draai dan een wiel met mijn rechterduim net na, bijvoorbeeld.Met behulp van dit diagram als referentie waar de focus in te stellen:Dan, als ik mijn opnamehoek, en neem een ​​landschap schot, maar wil het gezicht in beeld, ik schakelen de focus zodat het gezicht van het model is het meest in focus.Het alternatief voor het schakelen uw focal points is om ofwel:

a) Niets doen en houdt deze ingesteld op automatisch met alle punten in focus, of

b) Focus en opnieuw samen te stellen, waardoor het centrum stip in focus, die vaak het onderwerp onscherp verlaat wanneer u een nieuwe compositie of verplaats de camera.

Ik hou van mijn makelen focal points, en hoewel het concept kan lastig zijn in het begin, na gehannes met het een paar keer, wordt het natuurlijk, en uw foto's en meer opzettelijk.

foto credit: Kristen Duke, diagrammen als source

Share This Post