Index / Sport en fitness / Running & uw botdichtheid

Share This Post

Sport en fitness

Running & uw botdichtheid

Hardlopen is effectief voor het verbeteren van het uithoudingsvermogen en cardiovasculaire gezondheid, maar de voordelen ervan ook uit te breiden naar uw botten. Het helpt om botdichtheid verlies dat kan leiden tot osteoporose, een ziekte die fragiel

AdvertisementHardlopen is effectief voor het verbeteren van het uithoudingsvermogen en cardiovasculaire gezondheid, maar de voordelen ervan ook uit te breiden naar uw botten. Het helpt om botdichtheid verlies dat kan leiden tot osteoporose, een ziekte die fragiele botten kunnen leiden tot breuk te voorkomen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe je kunt werken lopen in uw fitness-programma met het oog op de botdichtheid, en wat te verwachten van het starten van een lopende routine te verbeteren.

voordelen

Elke oefening die maakt je spieren werken tegen de zwaartekracht wordt beschouwd als een gewicht-dragende oefening, en dit soort oefeningen helpen om uw botdichtheid te bouwen. Volgens de Universiteit van Arizona Bone Builders, gewicht-dragende oefeningen zijn effectief voor het verbeteren van de botdichtheid, omdat uw botten worden opgebouwd wanneer getrokken door spier. Een studie van 1992 bij de afdeling Reumatologie van de Universiteit ziekenhuis in Zwitserland bleek dat botverlies was meer uitgesproken in lopers die hun lopende gewoonten over een periode van vijf jaar is gedaald, en dat hardlopen kan de botdichtheid verlies dat optreedt met de leeftijd te verlagen.

Ermee beginnen

Om verlies botdichtheid latere leeftijd te voorkomen, is het beste te bouwen botdichtheid vóór 30 jaar, volgens de Universiteit van Arizona Bone Builders. "Fitness" magazine raadt begint te lopen gedurende 20 minuten per keer drie keer per week, en geleidelijk verhogen van de lengte van de tijd en de frequentie van uw runs. Zorg ervoor dat u een warming-up en cooling-down periode van stevig wandelen toe te voegen aan letsel te voorkomen.

Verscheidenheid

De universiteit van Arizona Bone Builders geeft aan dat uw botdichtheid de meest verbetering zal zien als je ook verschillende dragende oefeningen in je routine. In aanvulling op het lopen, dan kunt u ook tillen gewichten en deelnemen aan activiteiten zoals wandelen of dansen om de botdichtheid te bouwen.

aanbevelingen

Hoewel hardlopen is een veelzijdige oefening ongeacht leeftijd of conditie, moet u uw arts te raadplegen voordat u begint met een regelmatig lopend programma om ervoor te zorgen dat het de beste fitness optie voor uw gezondheid situatie. U dient in het bijzonder uw arts te raadplegen als u al ervaren verlies botdichtheid, om ervoor te zorgen je jezelf niet in gevaar op letsel door het invullen van gewicht dragende oefeningen.

Share This Post