Index / Gezondheid / Risico van Body Building Supplementen

Share This Post

Gezondheid

Risico van Body Building Supplementen

Een aantal bodybuilding supplementen op de markt van vandaag, meer dan op enig ander moment in de geschiedenis van de sport. Mensen die uit te werken kan eiwitsupplementen, aminozuren pillen, weightgainer, creatine en vele andere supplementen. Maar e

AdvertisementEen aantal bodybuilding supplementen op de markt van vandaag, meer dan op enig ander moment in de geschiedenis van de sport. Mensen die uit te werken kan eiwitsupplementen, aminozuren pillen, weightgainer, creatine en vele andere supplementen. Maar er zijn bepaalde risico's die met het nemen van bodybuilding supplementen. Echter, bedrijven die deze producten te verkopen heb je anders geloven.

Candidiasis en Leaky Gut Syndrome

De meeste bodybuilding supplementen te gebruiken wei en tarwe in hun producten. Wei is een aminozuur gevonden in melk. Zowel de wei en tarwe zijn hoog in gluten, een eiwit met een hoge glycemische index. Het nemen van te veel supplementen, zoals bodybuilders hebben de neiging om te doen, kan het spijsverteringskanaal te belasten. Na verloop van tijd kan dit de natuurlijke bacteriën eroderen in het spijsverteringskanaal en de dikke darm en aansporen een aandoening die bekend staat als candidiasis. Dit is een overproductie van candida albicans, een gistachtige schimmels. Candidiasis kan een aantal problemen, zoals migraine, gastritis, diarree en zelfs autoimmuunziekten (bijvoorbeeld de ziekte van Crohn, meervoudige chemische overgevoeligheid) veroorzaken.

Candidiasis wordt ook geassocieerd met lekkende darm syndroom, een aandoening waarbij de gist eigenlijk het slijmvlies van de dunne darm perforeert. Dit kan onverteerd voedsel, giftige stoffen en buitenlandse bacteriën veroorzaken aan de bloedbaan en belasten de lever.

Voedsel allergie

Bodybuilders die allergieën hebben misschien niet beseffen dat ze bepaalde voedselallergieën tot ze beginnen met bodybuilding supplementen. Sommige bodybuilders kunnen allergisch zijn voor wei of tarwe. De symptomen van voedselallergieën kan omvatten gastritis, duizeligheid, hoofdpijn en andere griepachtige symptomen. Deze symptomen verdwijnen meestal zodra de bodybuilder stopt met het supplement. Maar de tarwe allergie kan ervoor zorgen dat ze gelijkaardige symptomen hebben wanneer zij brood, pizza, pasta en andere producten die tarwe bevatten eten.

Verborgen Anabole steroïden

Als gevolg van het competitieve karakter van de bodybuilding supplementen, bedrijven vaak proberen elkaar met de laatste 'grote' supplement overtreffen. Sommige producten bevatten sporen van anabole steroïden, die hartproblemen kunnen veroorzaken. En omdat ze momenteel niet FDA-goedkeuring nodig, bedrijven hebben geen specifieke restricties. De wetgeving is in de werken en de vele professionele sportteams zijn bepaalde supplementen verboden.

calcium Deposito

Jonge bodybuilders weten vaak niet dat ze uiteindelijk kunnen krijgen kalkafzetting van het nemen van te veel supplementen. Kalkafzettingen neemt vaak vele jaren te vormen, maar kunnen bedroeft botten, spieren en zelfs inwendige organen. Vrouwen zijn geweest kennen om ze te krijgen in hun borst.

acid Reflux

Bodybuilders die supplementen kan zure reflux krijgen. De meeste mensen nemen antacida om deze aandoening te verlichten. Maar zure reflux veroorzaakt door diëten die te zuur zijn. Bodybuilding supplementen zijn zeer zuur omdat veel aminozuren bevatten. Hoge zuurgraad in het lichaam kan leiden tot veel gezondheidsproblemen. Men moet in evenwicht zuur voedselinname met alkalische voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en zoete aardappelen.

Share This Post