Index / Onderwijs / Research Paper onderwerpen inzake immigratie

Share This Post

Onderwijs

Research Paper onderwerpen inzake immigratie

Immigratie is een groot en veelzijdig onderwerp. Research papers vereisen over het algemeen een precieze vraagstelling, dus als je een paper over immigratie schrijven, moet je om het te beperken tot één bepaald aspect van immigratie. Het voordeel is

AdvertisementImmigratie is een groot en veelzijdig onderwerp. Research papers vereisen over het algemeen een precieze vraagstelling, dus als je een paper over immigratie schrijven, moet je om het te beperken tot één bepaald aspect van immigratie. Het voordeel is dat een dergelijk breed onderwerp biedt voldoende subonderwerpen dat bijna iedereen een goede onderzoeksvraag die hem interesseert kan vormen.

Geschiedenis

Immigratie naar de Verenigde Staten begon in de 17e eeuw, met de eerste aankomsten van Europese kolonisten. Sindsdien is de immigratie naar de Verenigde Staten drie grote golven ervaren: in de 19e eeuw, na de Burgeroorlog, en na de afschaffing van het quotasysteem in 1965. Research paper onderwerpen met betrekking tot de geschiedenis van de immigratie zou kunnen zijn over de verschillende facetten van elke van de drie golven.

Illegale immigratie

Naar schatting 500.000 illegale immigranten in te voeren de Verenigde Staten elk jaar, volgens BBC News. Dit is een onderwerp van veel discussie, die kan zorgen voor een geweldige research paper. U zou zich kunnen richten op de rechten van illegale immigranten en de juridische gevolgen als ze worden betrapt. Een ander idee is om de sociale en economische kosten en baten van de illegale immigratie te onderzoeken. Je zou ook onderzoek de publieke opinie of de media van het beeld van het onderwerp.

Multiculturalisme versus Assimilatie

Het beleid van een land in de richting van nieuwe immigranten valt ergens op het spectrum tussen multiculturalisme en assimilatie. Een multicultureel beleid moedigt immigranten naar hun oorspronkelijke cultuur en praktijken te behouden, terwijl het een politiek van assimilatie verwacht dat immigranten naar de gewoonten en waarden van hun nieuwe land vast te stellen. Voorbeelden van onderzoeksthema's in dit gebied zijn de sociale en psychologische gevolgen van de verschillende beleidsmaatregelen; het proces van assimilatie van de eerste generatie, tweede generatie en derde generatie immigranten; methoden voor het behoud van een cultuur in een nieuw land.

Integratie en Settlement

Eenmaal immigranten komen in een nieuw land, ze beginnen het lange en moeilijke proces van afwikkeling en integratie. Het vinden van een baan, het leren van de taal, het aansluiten aan de gemeenschap, en gezond blijven zijn allemaal uitdagingen voor nieuwe immigranten. De progressieve stadia van integratie zijn over het algemeen langdurig en complex, met genoeg materiaal voor studie.

Pull en push-factoren

Pull factoren zijn de prikkels om te gaan naar een bepaald land, zoals de werkgelegenheid of de politieke en persoonlijke vrijheden. Push-factoren zijn redenen om een ​​land te verlaten, zoals vervolging, conflicten of armoede. Je kon elke regio van de wereld te kiezen en de push-onderzoek en pull factoren van de immigratie voor die regio.

Demografie

De Verenigde Staten heeft een dalend geboortecijfer onder Amerikaanse geboren burgers en de bevolking vergrijst. De manier waarop de immigratie van invloed op de demografie van het land is vruchtbare grond voor onderzoek papier ideeën. U kunt demografische gegevens te vergelijken uit verschillende landen en bespreken hoe de immigratie een rol spelen in verschillende regio's van de VS U kunt ook de demografische gegevens van immigranten en de in Amerika geboren bevolking vergelijken speelt. Een andere mogelijkheid is om het beleid van de Verenigde Staten immigratie te vergelijken met andere landen met vergelijkbare demografische kenmerken.

Share This Post