Index / Bedrijf / Regels van Business Communication

Share This Post

Bedrijf

Regels van Business Communication

Goede zakelijke communicatie is niet alleen de uitwisseling van informatie, maar ook een proces waarbij zowel de verzender als de ontvanger het eens over een begrip van de informatie die wordt uitgewisseld. Er zijn twee belangrijke vormen van zakelij

AdvertisementGoede zakelijke communicatie is niet alleen de uitwisseling van informatie, maar ook een proces waarbij zowel de verzender als de ontvanger het eens over een begrip van de informatie die wordt uitgewisseld. Er zijn twee belangrijke vormen van zakelijke communicatie: geschreven, zoals memo's, e-mails, verslagen en agenda's, en mondelinge, zoals face-to-face meetings, speeches, teleconferencing en interviews. Bepaalde normen gelden voor beide vormen.

Denk vooruit

Ontwikkelen van een korte schets voor het verzenden van een e-mail of een memo. Dit zal u helpen uw boodschap effectief te structureren. Een schets hoeft niet formeel. Noteren van uw gedachten over een handige boodschap pad is vaak al genoeg om je te helpen een duidelijke boodschap te formuleren.

Eenvoud evenaart Duidelijkheid

Uw doel is om niet te verwarren of verbijsteren uw lezer of luisteraar, maar om hen duidelijk te informeren over het doel van uw communicatie vanaf het begin. Gebruik geen zin woordenschat alleen maar om de persoon met wie je communiceert indruk; gebruik maken van de woorden die het beste over te brengen uw boodschap. Als uw lezers vragen hebt, moet u uw e-mailadressen of telefoonnummers omvatten, zodat ze kunnen contact met u als dat nodig is.

Houd het kort

Bullet points presentaties kort en to the point. Bullet punten maken het makkelijker voor lezers om visueel te absorberen uw bericht.

Volg de One-Point Memo Rule

Schrijf een memo met één belangrijke en duidelijk aangegeven punt om uw bericht voorkomen dat verzanden met irrelevante informatie. Het creëren van een schets voor het eerst zal helpen bij het stroomlijnen het schrijfproces.

Editing Voorkomt Misinterpretatie

Voordat u van uw werk te sturen, geef het een tweede blik te zien als een deel zou kunnen worden opgevat of verkeerd geïnterpreteerd. Een tweede reeks van de ogen kan helpen. Bewerken voor de inhoud en de kwaliteit is van essentieel belang voor het verkrijgen van het vertrouwen van de lezer in u.

Spellingcontrole Counts

Spellingcontrole uw e-mail of memo voordat je het uit te zenden. Dit zal voorkomen dat u het verzenden van verkeerd gespelde woorden aan uw collega-collega's of je baas.

Wees geduldig

Wacht een paar minuten voordat u reageert als, bijvoorbeeld, u reageert op een ongunstige e-mail van een klant. Een goede vuistregel is om te wachten vijf tot 10 minuten. Dit zal helpen om te voorkomen dat het communiceren geen persoonlijke gevoelens van vijandigheid in een reactie. Deze strategie is ook nuttig als u reageert bent om een ​​negatief bericht van uw baas.

bevestigt de ontvangst

Follow-up van uw e-mails en memo's met een eenvoudige enquête, telefoontje of e-mail om te zien wie uw bericht geopend en om te controleren of uw boodschap aan de juiste mensen werd geleverd.

Share This Post