Index / Cars / Redenen voor een Check Engine Light op een Lexus

Share This Post

Cars

Redenen voor een Check Engine Light op een Lexus

Lexus profiteert van moederbedrijf Toyota op het gebied van engineering, betrouwbaarheid en diagnostiek, en waarschuwingssystemen Toyota's gecontroleerd katalysator en individuele cilinder prestaties jaar voordat zulke dingen nodig waren door de fede

AdvertisementLexus profiteert van moederbedrijf Toyota op het gebied van engineering, betrouwbaarheid en diagnostiek, en waarschuwingssystemen Toyota's gecontroleerd katalysator en individuele cilinder prestaties jaar voordat zulke dingen nodig waren door de federale overheid. Terwijl het bedrijf On-Board Diagnostic systeem is gevorderd, de Check Engine Light waarmee zij daarvan de bestuurder van mislukking is verre van specifiek.

Functie

In het algemeen, een Lexus 'Check Engine Light zal elke keer dat de computer detecteert dat één of meer van de systemen van het voertuig zijn ver genoeg uit hun gemanipuleerde parameters om een ​​probleem veroorzaken. De bewaakte systemen zijn niet beperkt tot de motor zelf; een check engine licht kan ook worden veroorzaakt door een storing in de transmissie of emissiehandel.

Probleemidentificatie

de computer van de auto houdt een logboek bij van alle foutcodes tegengekomen, dat kan worden gelezen door de stekker van een OBD-II-scanner in de diagnostische poort (die zich onder het stuurwiel). Elke auto-onderdelen retailer geeft een basis scanner die actief codes (die welke een momenteel verlicht Check Engine Light begeleiden) kunnen lezen, maar je moet aan het hoofd naar een gespecialiseerde winkel om opgeslagen codes te controleren. Er zijn honderden verschillende codes, maar een paar voorbeelden zijn: P1200 (brandstofpomprelais / ECU Circuit Malfunction), P1349 (VVT System Malfunction, Bank 1) en P1645 (Body Storing ECU).

verdampingsemissies

Alle auto's hebben hun eigenaardigheden, en Lexus zijn niet anders. Bijvoorbeeld, een gemeenschappelijke Check Engine Light trekker van 1995 en van auto's is de beruchte "Damp Emissions Control" defect, wat simpelweg betekent dat de tankdop open is. Deze irriterende waarschuwing kan worden behandeld door simpelweg het nemen van de tankdop eraf 30 seconden, een daarna vervangen. Draai de dop met de klok mee totdat u drie klikken en een scherpe barst, wat klinkt opmerkelijk als iets breken horen. Het lampje moet zelf doven binnen een dag of twee.

Converter Storing

Een probleem endemisch in Lexus LX lijn is de zogenaamde "Converter Under-Verwarming." Deze voorwaarde neigt te ontstaan ​​waar de temperatuur regelmatig duik onder het vriespunt, maar het is niet ongehoord in warmere gebieden. De converter zelf is niet defect; de sensoren alleen maar denken het is. Er is geen bekende lange termijn oplossing voor dit probleem, kan men alleen reset de computer en hopen dat het niet terugkeert.

Oplossingen

Nadat de reparaties zijn gemaakt, moet de computer worden gewist van codes om de fabrieksinstellingen te herstellen. resetten van de computer zal altijd zorgen dat de motor controleren licht om zelf blussen, maar het licht aan de achterzijde zijn lelijke kop kan rekenen weer als het probleem is niet opgelost. Er zijn een aantal verschillende manieren een reset; kunt u een aansluiting op de accu los te koppelen, maar het trekken van de zekering ECU is sneller en gemakkelijker. Nadat de computer loskoppelen, wacht 15 minuten om zijn geheugen te resetten en je goed om te gaan.

Share This Post