Index / Bedrijf / Reclamebudget Process

Share This Post

Bedrijf

Reclamebudget Process

Een essentieel onderdeel van een effectieve marketing voor uw bedrijf is het instellen van een reclame budget. Te hoge uitgaven kunnen een negatieve invloed hebben winst. Onder uitgaven kan het moeilijk maken om uw marketing doelstellingen te bereike

AdvertisementEen essentieel onderdeel van een effectieve marketing voor uw bedrijf is het instellen van een reclame budget. Te hoge uitgaven kunnen een negatieve invloed hebben winst. Onder uitgaven kan het moeilijk maken om uw marketing doelstellingen te bereiken. Begrijp het reclamebudget proces, zodat u efficiënt en effectief controle uitgaven kunnen beheren en.

Marketing Plan Beoordeling

Uw marketing plan is een belangrijke motor voor het bepalen van uw budget. Bijvoorbeeld, de plannen van uw bedrijf om een ​​nieuwe markt te betreden kan meer reclame dan vereist in markten waar uw bedrijf al gevestigd is vereist. Een markt plannen bepaalt ook hoe de reclame-dollars worden toegewezen. Bijvoorbeeld, het plan omvat een beschrijving van wat de media zal worden gebruikt om reclame te maken markten te richten. Media kosten kunnen beïnvloeden hoe reclame dollars worden toegewezen. In sectoren waar coöperatieve reclame wordt aangeboden, moet aan de financiering van een deel van de reclame van een bedrijf worden verwerkt in de reclame budget. Coöperatieve reclame is een overeenkomst met een bedrijf, meestal een fabrikant, en feest, zoals een groothandelaar, distributeur of detailhandelaar waar één bedrijf biedt om een ​​deel van de reclame van een ander bedrijf te betalen. De dollars geleverd en ze zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de verkoop van het bedrijf en de inhoud van een reclameboodschap.

Budget berekeningsmethoden

De wijze van berekening dollar toegewezen aan reclame varieert. Eén werkwijze behelst het onderzoeken van de standaard procent van de omzet in de industrie van een bedrijf om reclame toegewezen. Een andere methode is door het bepalen van dollars die aan specifieke marketing projecten moeten worden toegewezen.

Voorbereiding en beoordelen

De reclame-budget wordt meestal bereid door marketing-afdeling van een bedrijf. De begroting is onderverdeeld in de kalender segmenten, vaak per kwartaal, zodat in de loop van het jaar, de begroting ten opzichte van de werkelijke uitgaven kunnen worden gevolgd. Budget dollars worden ondersteund door contracten met media, zoals tijdschriften. Na marketing de advertentie budget voorbereidt, wordt beoordeeld en door andere afdelingen binnen het bedrijf, zoals verkoop en financiën goedgekeurd. Indien nodig worden correcties aangebracht en een definitieve begroting wordt opgesteld. De reclame-begroting moet worden opgesplitst in deze niveaus als territorium, regio en product, zodat het gemakkelijker is om de verkoop prestaties ten opzichte van reclame-uitgaven bij te houden.

Waarschuwing

Begrijp dat het opstellen van een reclame budget is een schatting proces en moet worden herzien als de marktomstandigheden en de verkoop niveaus verandering. Om de flexibiliteit in de reclame-begroting mogelijk te maken, moet een procent van het budget worden niet toegewezen aan fondsen beschikbaar als onvoorziene omstandigheden voordoen te maken.

Share This Post