Index / Careers & Work / Reclame Project Manager Functiebeschrijving

Share This Post

Careers & Work

Reclame Project Manager Functiebeschrijving

De taak van een reclame project manager is zeer veeleisend; hij over uitstekende communicatieve vaardigheden en capaciteiten om klanten te overtuigen van de mogelijkheden van zijn agentschap zou moeten hebben. Het is zijn verantwoordelijkheid om zijn

Advertisement

De taak van een reclame project manager is zeer veeleisend; hij over uitstekende communicatieve vaardigheden en capaciteiten om klanten te overtuigen van de mogelijkheden van zijn agentschap zou moeten hebben. Het is zijn verantwoordelijkheid om zijn diensten effectief te presenteren aan de verkoop te verhogen en het bedrijf te ontwikkelen. Hij is nodig om te plannen en te regelen programma's en strategieën om een ​​efficiënte reclamecampagnes voor producten of diensten klanten te vormen.

Vandaag de dag, organisaties en bedrijven worden steeds meer betrokken bij reclamebureaus te sponsoren en in stand houden van het bestaan ​​van hun producten aan het publiek. Reclamebureaus huren van een persoon die aan alle bovengenoemde taken te beheren en aan de werknemers onder hem te beheren. Het is de plicht van een reclame-project manager om het product een creatieve manier te presenteren voor het publiek om de doelstellingen van de klant te bereiken. Hij komt erachter en beoordeelt de vraag naar producten en diensten van het bedrijf om de benodigde stappen uit te voeren. Om dit te bereiken, ambachten hij reclame-strategieën en presenteert ze aan klanten voor feedback.

Gewoonlijk worden reclame project managers werkzaam in reclamebureaus; deze kan worden vastgesteld agentschappen als Leo Burnett, Saatchi en Saatchi of J. Walter Thompson. Aan de andere kant zijn er verschillende boutique kleinschalige bureaus die dezelfde functies maar uitbundige kosten niet. Vaak reclame project managers werken ook bij grote multinationale ondernemingen waar ze een agentschap in-house verantwoordelijk voor de marketing / reclame-initiatieven.

Een gewenste kandidaat moet een afgestudeerde in business management, communicatie, reclame, journalistiek, liberal arts of andere aanverwante gebieden zijn. Daarnaast heeft het de voorkeur om ten minste twee tot vijf jaar ervaring in het veld hebben. Sommige grote bedrijven en organisaties de voorkeur aan kandidaten met een post-graduaat. Wat reclame account managers stijgen naar de niveaus van de reclame managers na een aantal jaren van succesvolle werkervaring.

Een reclame-manager vereist een aantal speciale kwaliteiten om succesvol te zijn; een deel van de primaire vaardigheden omvatten uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, inventiviteit en design creatie. Bovendien, computer kennis van Creative Suite-toepassingen, kennis in de beeldende kunst praktijken, ontwerp ethiek en de bouw procedures kunnen ook nuttig zijn. Zijn werk is niet beperkt tot het beheer van de verkoop met bedrijven om de meest efficiënte manier van reclame ontdekken, is hij ook verantwoordelijk voor het raadplegen contracten met verkopers, het beheer van de bouw van de verkoop van apparatuur en het uitvoeren van bestuurlijke en publiciteit divisie verantwoordelijkheden. Deze omvatten media inkoop, het genereren van kopie of de productie van mediakunst, het onderzoeken van het succes van de advertentie bewegingen en het vormgeven van maatregelen om de effectiviteit van een campagne te evalueren.

De belangrijkste verantwoordelijkheid van een reclame-projectmanager is bijeen te roepen met de betrokken klanten om hun marketing en reclame doelstellingen te schatten. Hij moet gedegen kennis van het potentieel en de vaardigheid van het agentschap hij vertegenwoordigt te hebben. Na het begin van een relatie tussen een cliënt en het agentschap, is het zijn taak om het project gedachten slingeren aan klanten. Hij moet aandacht besteden aan de eisen van de klanten en moet stevig belang in de richting van hun prestatie te betalen.

Share This Post