Index / Gezondheid / Reactie op de geur uit een Foam Mattress Pad

Share This Post

Gezondheid

Reactie op de geur uit een Foam Mattress Pad

Alle traagschuim matrassen hebben een "nieuwe matras" ruiken als ze uit hun plastic verpakkingen worden verwijderd. De meeste mensen reageren op de geur in een goedaardige manier. Ze lucht uit de matras voor een paar dagen tot de geur ontwijkt,

AdvertisementAlle traagschuim matrassen hebben een "nieuwe matras" ruiken als ze uit hun plastic verpakkingen worden verwijderd. De meeste mensen reageren op de geur in een goedaardige manier. Ze lucht uit de matras voor een paar dagen tot de geur ontwijkt, en vervolgens nog lang slapen ze comfortabel. Echter, sommige mensen zijn gevoelig voor de geuren die uitstoten uit het geheugen matras en kan zelfs erg ziek van de geur geworden.

Memory Foam Matrassen

Memory foam matrassen, kussens en kussens zijn gemaakt van aardolie gebaseerde chemicaliën, schuimen, lijmen, plastics en brandvertragende materialen. Volgens onderzoek van de Duke University, chemicaliën in memory foam matrassen, kussens en kussens uit maximaal 61 giftige chemicaliën. Echter, Dr Cara Matterson stelt dat geen bewezen gezondheidsrisico's van deze stoffen zijn gevonden, met name wanneer het product goed wordt geventileerd uit om zich te ontdoen van de gasvormige geur.

Multiple Chemical Sensitivity

Meervoudige chemische overgevoeligheid is een aandoening waarbij mensen allergische reacties op dingen die niet vaak andere mensen niet de moeite te ontwikkelen. Waar de meeste mensen geen last van de nieuwe matras geur, mensen met MCS vaak reageert negatief op traagschuim geuren veroorzaakt door een aantal van de giftige chemicaliën. De geur die wordt uitgezonden door kleefstoffen, vlamvertragers en chemicaliën die worden gebruikt om traagschuim vaak produceren veroorzaken bijwerkingen en maak gevoelige mensen ziek.

triggers

Memory foam pads, matrassen en kussens bevatten oplosmiddelen, kunststoffen en chemicaliën zoals benzeen; tolnene di-isocyanaat, een geurige koolwaterstof; en tertiair amine, die ook een sterke geur. Matrassen, kussens en kussens meestal outgas natuurlijk, en geuren duren een korte periode van tijd en veroorzaken geen problemen voor de meeste mensen. Maar gevoelige mensen reageren negatief op dergelijke giftige geuren, die allergieën veroorzaakt en ervoor zorgen dat ze ziek worden.

Symptomen / Reactions

Veel voorkomende symptomen bij mensen die gevoelig zijn voor schuimmatras geuren zijn onder meer astma-aanvallen, duizeligheid, misselijkheid en ademhalingsproblemen. Andere mensen ervaren flulike symptomen, neusbloedingen, uitslag en netelroos als reacties op de geur uitgezonden door matrassen, kussens en kussens.

Behandeling

Air matrassen, regelmatig wassen van beddengoed en lucht uit slaapkamers te helpen zich te ontdoen van de matras geuren. Anderen gebruiken azijn en koffiedik om te helpen met dit probleem. Ozon machines worden vaak gebruikt in andere gevallen om zich te ontdoen van de vieze geur. Als deze voorzorgsmaatregelen niet een gevoelig persoon verlichting te geven, is het het beste om zich te ontdoen van de memory foam producten te krijgen en kiezen voor andere soorten matrassen die geen allergische reacties niet te activeren. Natuurlijke materialen, zoals natuurlijke latex beddengoed, waarschijnlijk een betere keuze in dergelijke gevallen.

Share This Post