Index / tech / Python Print Functies

Share This Post

tech

Python Print Functies

De basis printfunctie in Python drukt een string of een reeks tekens naar de standaard output - meestal de console die u gebruikt om het programma te noemen. U kunt het ook gebruiken om deze tekens afdrukken naar een bestand. De juiste syntaxis voor

Advertisement

De basis printfunctie in Python drukt een string of een reeks tekens naar de standaard output - meestal de console die u gebruikt om het programma te noemen. U kunt het ook gebruiken om deze tekens afdrukken naar een bestand. De juiste syntaxis voor het oproepen van de printfunctie is afhankelijk van de versie van Python die u gebruikt.

Print Verklaring

Gedeprecieerd in versie familie 3.x, maar nog steeds in gebruik in 2.x, de print-statement is de eenvoudigste manier om het afdrukken van een string naar de console-uitvoer. "Print" is een speciaal sleutelwoord, zoals "terug" en "proberen." Standaard is deze verklaring drukt de gegeven object naar de standaard uitvoer. De syntaxis is als volgt:

afdruk [>> doel], [tekenreeks of karakter]

Standaard, Python drukt het object en drukt vervolgens een lijn terminator, "\ n." Als u de print-statement eindigen met een komma, zal het niet afdrukken van de lijn terminator. U kunt ook een doel bestand op te geven om door te schrijven met behulp van de ">>" string en een komma na de file pointer.

Print Functie

In versie 3.x familie, werd het print-statement vervangen door de printfunctie geïntroduceerd in versie 2.6 (referentie 1). De afdruk functie werkt net als elke andere functie en noem je het met de volgende syntaxis:

afdruk ([object, ...] [, september = ""] [, end = '\ n'] [, file = sys.stdout])

Alle argumenten zijn optioneel; gebruiken, wordt geen argumenten drukt een lege regel naar de console. "September" scheidt de onderdelen van het voorwerp met het opgegeven karakter. "End" geeft het teken om af te drukken op het einde - standaard, een nieuwe regel karakter, maar u kunt ook een lege string te gebruiken om het ontbreken van een nieuwe regel aan te duiden. Tot slot, met inbegrip van de parameter "file" kunt u een bestand te schrijven om op te geven.

Functies ook gebruikt voor het afdrukken

Sommige speciale functies werken in combinatie met print functies om volledige functionaliteit te bieden aan Python. "File.write ()" is een functie die een reeks tekens naar het opgegeven bestand schrijft; noemde het gebruik van "sys.stdout" als het bestand dezelfde functie als een print instructie of functie zal presteren. "Repr (object)" is een functie vaak samen met een print instructie - zet deze bepaald object in een afdrukbare string.

Print Voorbeelden

prints "Hallo, Python!" en een nieuwe regel karakter

afdrukken "Hallo, Python!" # Version 2 alleen
afdruk ( "Hallo, Python!") # Version 2 en 3

drukt de inhoud van de array 'arr' met elke array binnenkomst gescheiden door een komma

print "," .join (arr) # Version 2 alleen
afdruk (arr, september = ",") # Version 2 en 3

prints "Hallo, Python!" om een ​​bestand gegeven door de naam "fileptr"

afdrukken >> fileptr, "Hallo, Python!" # Version 2 alleen
afdruk ( "Hallo, Python!", file = fileptr) # Version 2 en 3

Share This Post