Index / Onderwijs / Project van de wetenschap over hoe je een Ei Float

Share This Post

Onderwijs

Project van de wetenschap over hoe je een Ei Float

Drijvende een ei in een beker van het water is een klassieke science project dat Archimedes 'principe illustreert. De opwaartse kracht - de kracht waardoor het ei float - is gelijk aan het gewicht van de vloeistof het object verplaatst. Om het ei vlo

AdvertisementDrijvende een ei in een beker van het water is een klassieke science project dat Archimedes 'principe illustreert. De opwaartse kracht - de kracht waardoor het ei float - is gelijk aan het gewicht van de vloeistof het object verplaatst. Om het ei vlotter te maken, je gewoon maken het water "zwaarder" door het verhogen van de dichtheid met behulp van een oplosbare stof, zoals zout.

Voorbereiding

U zult eieren, water en zout nodig. Verzamel een aantal bekers groot genoeg is - 500 ml is goed - aan het water en de eieren te houden. Je moet ook een schaal om de eieren en het zout af te wegen. Het aantal bekers zal afhangen van hoe vele variabelen die u wilt analyseren. Drie is een goede nummer als u alleen geïnteresseerd in de massa van zout dat noodzakelijk is om het ei te zweven bent. Als u ook wilt watervolume te overwegen, moet u ten minste vier, maar zes vindt u meer datapunten geven.

Opstelling

Vul elke beker met voldoende water om een ​​ei te dekken. Als u gebruik maakt van 500 ml bekers, zal 300 ml water werken. Als u wilt het effect van water volume zien op het experiment, vult een andere set met 200 ml water. Label de bekers, en maak een diagram om data op te nemen. Weeg elk ei en het gewicht op te nemen in de grafiek met de beker. Weeg 5 g zout, gebruik dan een maatlepel als je eenmaal het volume kennen. Op die manier hoeft u niet om wegen van het zout elke keer.

Experiment

Voeg 5 g zout tegelijkertijd elk bekerglas. Houd een goede telling van de hoeveelheid zout die u toevoegt. Wanneer de eieren worden opgehangen in het midden van het water in een bekerglas, verder toevoegen van zout aan de andere totdat het ei drijft. Record hoeveel zout u toegevoegd aan elk bekerglas op de grafiek.

Rapport

Zodra u de gegevens hebt verzameld, je hebt om erachter te komen wat het betekent. Een manier om te helpen met dat is een hypothese op basis van uw gegevens te maken, te testen en te zien hoe dicht je hypothese was. Probeer drijvende voorwerpen, andere dan eieren, en kijk of je kunt achterhalen hoeveel zout er nodig is om op te tillen. Probeer een reeks van water volumes, zoals 250 ml, 350 ml en 450 ml, en kijk of je kunt raden wat er zal gebeuren. Het punt van de wetenschap is ontdekking, dus wat je probeert te ontdekken nadat u de eerste experiment hebben uitgevoerd is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van het project.

Share This Post