Index / Reizen / Procedure voor het verkrijgen van een Indiaas paspoort in Mumbai

Share This Post

Reizen

Procedure voor het verkrijgen van een Indiaas paspoort in Mumbai

Als u ooit nodig om een ​​aanvraag voor een Indiaas paspoort in Mumbai, het hele proces wordt het heel gemakkelijk en eenvoudig als je bekend bent met wat er nodig zijn. Weten waar de aanvraag te krijgen, waar het te leggen en welke andere documenten

Advertisement

Als u ooit nodig om een ​​aanvraag voor een Indiaas paspoort in Mumbai, het hele proces wordt het heel gemakkelijk en eenvoudig als je bekend bent met wat er nodig zijn. Weten waar de aanvraag te krijgen, waar het te leggen en welke andere documenten die nodig zijn zal uw paspoort proces vast. Bovendien weten hoe lang het zal duren om uw paspoort helpt u om uw reis dienovereenkomstig plannen.

Toepassing

Of u nu een aanvraag voor de eerste keer, het verlengen van uw verlopen of binnenkort te worden verlopen paspoort of het vervangen van een beschadigde of gestolen paspoort, kunt u zich aanmelden, hetzij met behulp van de online registratie service of het invullen van een traditionele papieren applicatie. Mumbai is een van de rechtsgebieden het aanbieden van een online registratie service voor paspoort aanvragers, zodat u uw aanvraag indient via de website. Nadat u zich heeft geregistreerd, ofwel openen of opslaan van uw aanvraag en print het ingevulde aanvraag, omdat u nog een aantal onderdelen te vullen met de hand. Als u niet uit te printen uw toepassing, noteer het nummer van de aanvraag, omdat je het nodig hebt in aanvulling op uw geboortedatum op de toepassing later opnieuw af te drukken zijn. Als u niet in staat om de website registratie gebruiken, dan kunt u ophalen een applicatie uit de Mumbai paspoort kantoor of een van het paspoort cellen in Mumbai.

Afspraak

Om een ​​van de toepassingsmogelijkheden in te dienen, moet je ofwel naar de Mumbai paspoort kantoor of een van de Mumbai paspoort cellen en het ingevulde aanvraagformulier in te dienen met alle bijkomende documenten met behulp van de datum en tijd afspraak aan u gegeven. Als u de website registratie gebruikt, uw afspraak tijd en datum worden afgedrukt op uw aanvraag. Als u geen gebruik maken van de online service, zal uw afspraak worden gegeven aan u wanneer u uw aanvraag in bij de Mumbai paspoort kantoor. Komen op ten minste 15 minuten vóór uw afspraak en gebruik de juiste balie. Neem een ​​token als je niet gebruik maken van de online registratie service. Als u al een bepaalde tijd van de afspraak, moet u niet te lang te wachten. Als u uw afspraak mist of u te laat komen, moet je wachten op de eerstvolgende beschikbare afspraak keer die dag of een nieuwe afspraak datum en tijd.

benodigde documenten

Wanneer je aankomt op uw afspraak, moet u de volgende documenten bij je hebt in aanvulling op uw ingevulde paspoortaanvraag. Als u een aanvraag om uw eerste paspoort te krijgen, brengen twee exemplaren van het bewijs van het adres, een bewijs van geboortedatum, opleiding en een burgerschap document. Daarnaast kun je een identiteit certificaat nodig als je een overheid, publieke sector of statutair orgaan werknemer en een document ter ondersteuning in aanmerking te komen voor ECNR. Daarnaast moet je zes zwart-wit of kleur pasfoto's en de toepasselijke paspoort betaald hetzij door ontwerp bank vooraf of in contanten op het paspoort kantoor. Als u uw paspoort vernieuwen, hoeft u alleen uw oude paspoort en alle andere geldende documenten meenemen als er eventuele wijzigingen in de gegevens die u verstrekt bij het aanvragen van uw eerste paspoort is geweest. Breng de originele exemplaren van alle documenten die u nodig hebt met je in het geval dat uw documenten moeten worden gecontroleerd op het paspoort kantoor.

Tijdsspanne

Het kan tussen de vijf en twaalf weken duren om uw eerste of vervangend paspoort. Als u uw paspoort eerder dan dat nodig heeft, toe te passen door middel van de Tatkal regeling om het proces te bevestigen. Als u een aanvraag voor een Tatkal paspoort, voorzien van een bewijs van de onmiddellijke noodzaak van een paspoort en voeg de Tatkal vergoeding aan de normale paspoort vergoeding. Als u het verlengen van uw paspoort, wordt uw nieuwe paspoort uitgegeven in ongeveer een week. U kunt of ophalen van uw paspoort uit het paspoort kantoor of cel of laat het naar u verzonden via aangetekende post.

Share This Post