Index / Tuin / Problemen met omgekeerde osmose systemen

Share This Post

Tuin

Problemen met omgekeerde osmose systemen

Omgekeerde osmose, of membraan ontzilting, is een vorm van ontzilting behandeling die onzuiverheden verwijdert uit zout water. In omgekeerde osmose systemen, wordt zout water door een semi-permeabel membraan te scheiden alle opgeloste en onopgeloste

AdvertisementOmgekeerde osmose, of membraan ontzilting, is een vorm van ontzilting behandeling die onzuiverheden verwijdert uit zout water. In omgekeerde osmose systemen, wordt zout water door een semi-permeabel membraan te scheiden alle opgeloste en onopgeloste stoffen - waaronder zouten, mineralen en chemische producten - het geschikt te maken voor industriële en particuliere consumptie. Omgekeerde osmose systemen worden regelmatig gebruikt in de auto wassen, eten en de productie van waterstof-industrie. Ondanks hun wijdverbreide gebruik en de effectiviteit, doe reserve osmose hebben een aantal problemen.

Duur

Een van de belangrijkste problemen met de omgekeerde osmose systemen is hun hoge aanschafprijs, exploitatie- en onderhoudskosten. Volgens Remco Engineering, vanaf september 2010, een omgekeerde osmose systeem dat 1 liter zuiver water per minuut kost tussen de $ 3000 en $ 9000 biedt. Membranen kostte nog een paar honderd dollar. Bovendien, omgekeerde osmose systemen zijn onderhevig aan storingen, rechtvaardigen dure reparaties.

Volgens Yiu H. Hui en Stephanie Clark in "Handbook of Food Products Manufacturing," onzuiver water kan voorbehandeling vereisen voordat het wordt uitgevoerd door middel van een omgekeerde osmose systeem. Het gaat om de behandeling van het water met diverse chemicaliën, zoals antiscalants, zuren en chloor verhuizingen - die de exploitatiekosten van het toestel te verhogen. Membranen en koolstoffilters gebruikt bij omgekeerde osmose systemen beperkt levens en moeten regelmatig worden vervangen, hetgeen verder bijdraagt ​​aan onderhoudskosten.

Vereisen voortdurend onderhoud

Omgekeerde osmose systemen vereisen voortdurend onderhoud te waarborgen bacteriële biofilms, schilfering en vaste verontreinigingen niet ophopen en het systeem wordt toegestaan ​​om optimaal te presteren volgens Takashi Asano in het boek "Water Reuse."

Omgekeerde osmose membranen verslechteren na voortdurend het verzamelen van zwevende vaste verontreinigingen en moet grondig worden gereinigd na elk afzonderlijk ontzilting proces. membranen van het systeem zijn ook gevoelig voor schaalvergroting. Scaling wordt veroorzaakt door de accumulatie van buitensporige niveaus van calciumsulfaat, bariumsulfaat, siliciumdioxide, calciumcarbonaat en calcium- fluoride-ionen. Deze zouten neerslaan op het oppervlak van de membranen, de productie schaal.

Bacteriën koloniseren en vorm taai biofilms over het oppervlak van omgekeerde osmose membranen, volgens William Richard Baker in het boek "Membrane Separation Systems." Deze films verminderen de energie-efficiëntie van omgekeerde osmose systemen.

Inefficiënt

Omgekeerde osmose systemen verspillen een aanzienlijke hoeveelheid water. Volgens Skye Weintraub in het boek "The Parasite dreiging," reverse osmose systemen tussen 3-6 liter water per liter zuiver water geproduceerd. Omgekeerde osmose systemen minste een uur ook een liter zuiver water te produceren. Omgekeerde osmose systemen zijn niet effectief bij het elimineren van de vaste minerale afzettingen van magnesium en calcium.

Share This Post