Index / Cars / Problemen met de Four Corner Leveling System on Lincoln Navigator

Share This Post

Cars

Problemen met de Four Corner Leveling System on Lincoln Navigator

De Lincoln Navigator (dat is slechts een Ford Expedition met een andere grill) is een luxe Sports Utility Vehicle (SUV) verkocht door Ford die een innovatieve vier hoek leveling systeem gebruikt om ervoor te zorgen de SUV heeft een comfortabele rit o

Advertisement

De Lincoln Navigator (dat is slechts een Ford Expedition met een andere grill) is een luxe Sports Utility Vehicle (SUV) verkocht door Ford die een innovatieve vier hoek leveling systeem gebruikt om ervoor te zorgen de SUV heeft een comfortabele rit over de hobbeligst van wegen. Zij doet deze prestatie door het gebruik van luchtvering, met behulp van airbags in plaats van de normale veren. Deze airbags kunnen selectief worden verhoogd of verlaagd om een ​​betere rit geven. Echter, dit luchtvering opstelling is aanzienlijk complexer dan een normale vering dus het oplossen van problemen is vaak noodzakelijk.

Kijk naar de Lincoln Navigator vanaf de buitenkant. Let op als elke hoek van de SUV lager rijdt dan de anderen. Als alleen bepaalde hoeken hebben een probleem, dan is het probleem kan worden gelokaliseerd op het wiel goed. Elk wiel heeft zijn eigen airbags, in hoogte sensor en luchtleiding. Als een van deze onderdelen is beschadigd, zal dat wiel goed lagere rijden. Als alle hoeken lage rijdt vervolgens een kerncomponent, zoals de pomp of tank kunnen worden beschadigd, of erger nog, hebben alle afzonderlijke wielen en componenten slecht gegaan.

Schakel de Lincoln Navigator op en luister naar de luchtpomp aan te gaan. De airbags zal natuurlijk lekken na verloop van tijd wanneer de auto is uitgeschakeld. De luchtpomp wordt geactiveerd als de SUV wordt ingeschakeld om de tank te vullen, en daarna de airbags. De pomp zal klinken als een verre zoemend ventilator. Als er geen snorrende, hetzij van eventuele schade of alle hoogtesensoren in elke wielkast beschadigd. Als er zoemend maar nog steeds geen lucht in te gaan op een van de airbags, kan de tank een gat in het hebben, kan de lucht spruitstuk worden verbroken, of de luchtleidingen kunnen worden gebroken.

Wacht 15 minuten om de pomp te laten proberen om volledig opblazen van de airbags. Zorg ervoor dat de SUV in de "Park" en de noodrem is voordat je uit. Loop rond de Lincoln en let op de hoeken. Als één hoek dan daalt de hoogte sensor kapot is of er is een scheur in de airbag. Als er een scheur in de airbag moet u de lucht lekt uit de zak te horen. Als er geen lekken geluid dan de sensor is gebroken.

Share This Post