Index / Tuin / Problemen met Citroenbomen

Share This Post

Tuin

Problemen met Citroenbomen

Hoewel de meeste citroenboom problemen niet levensbedreigend, is het belangrijk om de symptomen te begrijpen voordat de boom ernstig beschadigd. Citroenbomen, hoewel sterk, nog steeds last van dezelfde ziekten en insecten die andere citrusvruchten te

AdvertisementHoewel de meeste citroenboom problemen niet levensbedreigend, is het belangrijk om de symptomen te begrijpen voordat de boom ernstig beschadigd. Citroenbomen, hoewel sterk, nog steeds last van dezelfde ziekten en insecten die andere citrusvruchten teisteren, zoals sinaasappelbomen. Om schade aan de boom en zijn vruchten te voorkomen, is het altijd het beste om vroeg te handelen.

Citrus Tristeza Virus

Een veel voorkomend probleem voor citroenbomen is het citrus tristeza virus. Elke stam van het virus varieert in ernst, maar veel voorkomende symptomen zijn putjes in stengels, een verlies van onderstam, een kleinere opbrengst in citroenen en - in extreme gevallen - de dood van de boom. Bladluizen, meestal de citrus bladluis, dragen het virus van boom tot boom. Deze bladluis is ingevoerd om Florida in 1990, waardoor er een grote toename van de citrus tristeza virus sterfgevallen onder citrusbomen van de staat, volgens de Universiteit van Florida, sommige citroenbomen dienen als asymptomatische gastheer voor het virus, als een reservoir voor bladluizen op te halen de ziekte.

Root Rot

Een ander probleem dat citroenbomen teistert is wortelrot. Ook bekend als bruinrot, deze ziekte manifesteert zich als donker, hard vlekken overal stam van de boom. Een ander onderscheidend kenmerk van wortelrot is een stroperige substantie die druipt van deze verharde gedeelten. Zoals wortelrot vordert, zal de schors uitdrogen, barsten open en de getroffen secties zullen sterven. Wortelrot kan ook invloed hebben op de bladeren van de boom en de citroenen, omdat ze bruin zullen draaien en rotten weg.

Citrus Wittevlieg

Het citrus witte vlieg is een veel voorkomende plaag voor de citroenboom. Meestal is zich vast op de onderzijde van het blad, waar het wordt de voeding. Net als een aantal andere ongedierte dat zich goed aan te brengen op de boom, zal de citrus wittevlieg vliegen wanneer het filiaal wordt geschud. De citrus witte vlieg wordt gebruikt om de top ongedierte invloed citroenbomen, maar het is sindsdien gedaald onder de sneeuw schaal en enkele anderen, zoals opgemerkt door de Universiteit van Florida. De witte vlieg beschadigt de boom door te zuigen uit haar sap en het uitscheiden van een schimmel die schadelijk zijn voor de boom.

Share This Post