Index / Cars / Problemen met A / C Problemen in Freightliner Trucks

Share This Post

Cars

Problemen met A / C Problemen in Freightliner Trucks

Benz AC systemen zijn veel groter dan de meeste voertuigsystemen en ze een grotere condensor en een luchtcompressor aan de lucht afkoelen. Een verdamper wordt gebruikt op Freightliner trucks als een warmte-uitwisseling medium om de warmte gegenereerd

Advertisement

Benz AC systemen zijn veel groter dan de meeste voertuigsystemen en ze een grotere condensor en een luchtcompressor aan de lucht afkoelen. Een verdamper wordt gebruikt op Freightliner trucks als een warmte-uitwisseling medium om de warmte gegenereerd door het systeem uit de buurt van de airconditioning unit te verplaatsen. Het meest voorkomende probleem met een Freightliner AC-systeem is een lekkende compressor. Een speciaal opgeleide monteur moet eventuele problemen met de AC-systeem te repareren, maar je kunt het oplossen van problemen om te controleren of er een probleem is.

Zet de motor aan en laat de truck om op te warmen tot de normale bedrijfstemperatuur. De gauge naald watertemperatuur moet in het midden van de bovenste en onderste vlekken op de meter zitten. Omdat de meeste freighliners gebruiken katrol systeem van de motor om de airconditioner stroom te voorzien, moet de truck op normale bedrijfstemperatuur voor de AC werkt op zijn best.

Draai de ventilatorsnelheid op laag en zet de airco op de koudste stand. Freightliners gebruik maken van een eenvoudige knop op de HVAC-besturing om de instelling van het AC-systeem te controleren. Op een Freightliner, het geluid van de compressor start is onmiskenbaar. Je moet een lage 'hum' horen onmiddellijk gevolgd door de koelventilator draaien op. Als u niet de compressor horen, kan het niet hebben of lekt. Elk van deze twee scenario's is het nodig dat de compressor worden vervangen.

Draai de ventilator snelheid op de hoogste stand en zet de airco op de koudste stand. Als er geen koude lucht, het systeem moet worden opgeladen door een professionele vrachtwagen monteur. De monteur pompen koelmiddel in het AC-systeem, zodat de compressor heeft iets te comprimeren.

Hints

Freightliner trucks hebben doorgaans een water temp meter in het midden van het dashboard-waardoor het gemakkelijk is om te weten wanneer de motor van uw truck is warm.

De reden voor het niet op Freightliners is bijna altijd een lek in de compressor door een storing in de koelleiding luchtcompressor afdichting. Dit, op zijn beurt, zorgt ervoor dat de compressormotor te blijven draaien, terwijl de koelvloeistof lekt uit het systeem. Omdat de compressor moet koelmiddel om veilig te werken, eindigt de motor omhoog uitbranden en niet op een bepaald punt.

Als je denkt dat het AC-systeem op uw Freightliner vrachtwagen moet worden opgeladen, don't'use het apparaat totdat u het systeem opgeladen, omdat het een kritieke storing van de compressor veroorzaken.

Share This Post