Index / Careers & Work / Proactief versus reactief beheer

Share This Post

Careers & Work

Proactief versus reactief beheer

Reactief beheer wordt soms aangeduid als de "brandweer" benadering leiding. Als manager, je wacht tot problemen of crises oppervlak vervolgens komen met een oplossing. In contrast, een proactieve manager is van plan vooruit en adressen strategie

AdvertisementReactief beheer wordt soms aangeduid als de "brandweer" benadering leiding. Als manager, je wacht tot problemen of crises oppervlak vervolgens komen met een oplossing. In contrast, een proactieve manager is van plan vooruit en adressen strategieën en processen die helpen bij de bescherming tegen mogelijke calamiteiten. Proactief beheer is meestal veel effectiever op de lange termijn.

Reactieve Management Strategy Basics

Een toepassing van reactief beheer plaatsvindt in de detailhandel, bij een verstoorde klant agressief klaagt een medewerker die is niet uitgerust of bereid zijn om te reageren. De medewerker wordt ontmoedigd en benadrukte vervolgens roept een manager. De manager benaderingen, luistert naar het probleem of klacht, en pogingen om een ​​oplossing te bieden. Een remedie is uiteindelijk uitgevoerd, maar niet zonder het risico van de klant bestorming uit en de werknemer steeds emotioneel overweldigd. Andere voorbeelden van reactief beheer onder te wachten voor de werknemers om te klagen over slechte arbeidsomstandigheden alvorens actie te ondernemen. Het geven van trainingen en coaching alleen wanneer direct gevraagd door een werknemer is een ander voorbeeld van reactief.

Reactieve redenen van beheer en problemen

Typisch, managers gebruik maken van een reactieve benadering, omdat ze er niet in geslaagd om te plannen met een proactieve één. Als je niet van plan bent, heb je weinig keus dan te reageren op de situaties en omstandigheden die zich voordoen. Het voornaamste probleem met reactief beheer is dat sommige problemen escaleren voorbij het point of no return voordat u zich bewust van hen geworden. Dit scenario kan leiden tot verloren klanten, lage moreel van de werknemers en een hoge omzet. Uw prestaties als manager lijdt ook als je naar beneden bent steken met tijdrovende en stressvolle brandbestrijding, volgens het management adviserende website Mind Extra.

Proactieve Management Strategy Basics

Een proactieve managementstijl centra op de planning, door het creëren van structuren en systemen die beschermen tegen mogelijke crises. Bovendien, proactieve managers voor te bereiden hun werknemers voor succes door hen te coachen naar de meest effectieve processen in hun baan rollen volgen. Het bijhouden van een gedetailleerd tijdschema, de oprichting van een persoonlijk ontwikkelingsplan en het beheer van de relaties met werknemers in een voortdurende wijze zijn belangrijkste strategieën in proactief beheer, stelt een september 2010 artikel over de Management Training Specialists website. In plaats van in paniek en het gevoel toegerust, een retail-medewerker heeft meer kans om te weten hoe te reageren op de streek klant wanneer hij wordt getraind op voorhand.

Voordelen van Proactief beheer

Een van de meest dwingende voordelen van proactief beheer is een groter gevoel van controle, meldt Mind Extra. In plaats van crises en werknemer eisen bepalen van uw schema, maakt u een plan dat kunt u bepalen wanneer en hoe u te leiden. Proactieve managers ook de beste manier om dingen te doen voordat er een probleem opduikt met een slechte systeem of proces te identificeren; vrijheid van brandbestrijding biedt meer tijd om best practices te implementeren. Risico's worden beheerd met een zorgvuldige planning en georkestreerd uitvoering. De pro-actieve manager maakt ook positieve werknemer moreel een prioriteit en is altijd op zoek naar betere manieren om te leiden en de ontwikkeling van de organisatie.

Share This Post