Index / Huis / Portico Design Ideas

Share This Post

Huis

Portico Design Ideas

Een portiek is een architectonisch detail dat is zowel mooi en doelgericht, het houden van uw bezoekers beschermd tegen guur weer, totdat u de deur opent. De stijl van portiek zal de toon van het huis te stellen, waardoor de eerste indruk en het dien

AdvertisementEen portiek is een architectonisch detail dat is zowel mooi en doelgericht, het houden van uw bezoekers beschermd tegen guur weer, totdat u de deur opent. De stijl van portiek zal de toon van het huis te stellen, waardoor de eerste indruk en het dienen als een voorbeeld van het ontwerp elementen binnen.

types

Wanneer u beginnen met het ontwerpen van uw portiek, moet je je eerst identificeren welk type portiek je zou willen. Portieken worden ingedeeld volgens hun aantal kolommen. Een tetrastyle heeft vier kolommen, een hexastyle heeft zes kolommen, een octostyle heeft acht kolommen en een decastyle heeft tien. Sommige portieken hebben slechts twee kolommen en zijn meer van een inspringing in de gevel van het huis.

Famous Porticos

Kijkend naar de beroemde portieken kan ontwerp ideeën vonk. Neem een ​​kijkje op de beroemde East Portico op de Verenigde Staten Capitol Building of het Pantheon in Rome. De stad Bologna, Italië, heeft een van de langste portieken die zich uitstrekt twee mijl vanaf de rand van de stad naar het heiligdom van de Madonna di San Luca. Portieken zijn een architecturaal detail dat ook te zien is in veel van de oude Griekse tempels.

Column Ontwerp

Een portiek is voornamer dan een front porch in die zin dat heeft meestal een zwaardere, meer sierlijke vormgeving. George D. Hopkins, auteur van "Het creëren van uw Architectural stijl," adviseert het kiezen van een portiek ontwerp dat voorbode van de afwerking en design details die kan worden verwacht door het hele huis. Hou dit in gedachten bij het kiezen van uw type kolom en design, zoals rustieke gehouwen logs voor een blokhut aan marmeren pilaren voor een neo-klassiek huis.

Details

Een perfect ingerichte portiek wordt aangevuld met aandacht voor zelfs de kleinste details. Denk aan de armaturen die de verlichting op de portiek zal bieden. Wilt u een grote, statige gas lantaarn boven de voordeur of een reeks van veranda lichten langs een muur van schommelstoelen geschorst? Een portiek is een elegante hal, dus zorg ervoor dat een voordeur dat het ontwerp zal complimenteren, met inbegrip van de spiegel te kiezen. Last, bezien of deur of raam sierlijsten om een ​​royale entree manier te creëren.

Share This Post