Index / Huis / Poeders die niet oplosbaar in water

Share This Post

Huis

Poeders die niet oplosbaar in water

Water is een van de bekendste oplosmiddelen ter wereld. Poeders, die prima vaste stoffen zijn, hebben de neiging om onoplosbaar of gedeeltelijk oplosbaar in water te zijn. De mate van onoplosbaarheid van poeders in water varieert afhankelijk van een

AdvertisementWater is een van de bekendste oplosmiddelen ter wereld. Poeders, die prima vaste stoffen zijn, hebben de neiging om onoplosbaar of gedeeltelijk oplosbaar in water te zijn. De mate van onoplosbaarheid van poeders in water varieert afhankelijk van een aantal instelbare elementen, zoals temperatuur, vochtigheid en deeltjesgrootte. De onoplosbaarheid van sommige poeders in water is een belangrijke overweging bij hun praktische toepassingen. Een aantal veel gebruikte poeders onoplosbaar of nauwelijks oplosbaar in water, zoals zetmeel, zinkoxide, bepaalde huishoudelijke schoonmaakmiddelen poeders en bepaalde antibiotica en geneesmiddelen.

oplosbaarheid

De oplosbaarheid van een stof is de mate waarin het oplost in een andere stof. De stof wordt opgelost wordt een opgeloste stof, en de stof waarin het wordt opgelost wordt een oplosmiddel genoemd. De combinatie van opgeloste stof en oplosmiddel wordt een oplossing. De oplosbaarheid van een stof is een maat voor de maximale hoeveelheid van deze stof die kan worden opgelost in een opgeloste stof tot een evenwicht wordt bereikt. Een onoplosbare stof, zoals een poeder, ofwel geen oplossen in een opgeloste stof of oplost in minuscule hoeveelheden.

Poeder

Poeders bestaan ​​uit kleine deeltjes van vaste stoffen: De deeltjesgrootte kan variëren van relatief grote en grof tot fijn zijn minuut. De deeltjes kunnen kristallijn, waarbij het poeder de neiging een glans hebben. Als ze niet kristallijn, het poeder de neiging om een ​​vlakke, matte kleur en textuur hebben. De deeltjesgrootte is belangrijk oplosbaarheid poeder, met grotere deeltjes waarbij in het algemeen onoplosbaar in water. Als u de grootte van de deeltjes, zoals verlagen gemalen poeder met een vijzel, kan soms verhogen de oplosbaarheid van het poeder.

Factoren

Een aantal factoren zijn van invloed op de mate van oplosbaarheid van een poeder in water. Temperatuur, pH, vocht, de omvang en structuur van de moleculen waaruit het poeder en de polariteit zijn belangrijke overwegingen als het gaat om onoplosbare poeders. In het algemeen, poeders de neiging om beter oplosbaar in water worden bij hogere temperaturen. Meer specifiek, de oplosbaarheid van een poeder in water afneemt met de temperatuur als het proces exotherm of energie vrij. Water is een polair oplosmiddel, wat betekent dat de elektronendichtheid ongelijkmatig. Polaire poeders zijn onoplosbaar in water. Poeders samengesteld uit grote moleculen zijn onoplosbaar in water als gevolg van hun grotere deeltjesgrootte.

overwegingen

Poeders die onoplosbaar zijn in water oplosbaar zijn kunnen in andere oplosmiddelen. Dit is vooral belangrijk voor onoplosbare poeders die toepassingen in de geneeskunde en de cosmetische industrie vinden. Poeders worden samengeperst tot tabletten voor medicijnen, verspreid in crèmes of lotions, en opgenomen in items gebruikt voor de bescherming tegen de zon en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Poeders worden ook veel toegepast in de voedingsindustrie.

Share This Post