Index / Tuin / Plumeria en Leaf Curl

Share This Post

Tuin

Plumeria en Leaf Curl

Plumeriabloemen niet alleen het licht van een landschap met hun kleurrijke bloemen en levendige ruikt ze zijn ook een belangrijke bloem voor boeketten en bloeiende geschenken. Plumeria bomen produceren ook een van de belangrijkste bloemen gebruikt bi

AdvertisementPlumeriabloemen niet alleen het licht van een landschap met hun kleurrijke bloemen en levendige ruikt ze zijn ook een belangrijke bloem voor boeketten en bloeiende geschenken. Plumeria bomen produceren ook een van de belangrijkste bloemen gebruikt bij het maken Hawaiiaanse lei kettingen. Dus als u merkt dat de normaal prachtige bloemen die lijden aan curling bladeren, is het tijd om te handelen. Er zijn twee mogelijke oorzaken van curling bladeren in plumeria, en beide vereisen snelle actie om verdere schade te voorkomen.

bladluizen

Bladluizen uiterst kleine insecten die groen, geel, bruin, rood of zwart kunnen worden weergegeven, afhankelijk van de soort bladluis u. Deze insecten land en diervoeders op de bladeren van veel planten, waaronder plumeria. Als ze voeden, zuigen ze de voedingsstoffen en water direct uit de bladeren, waardoor het krullen, verwelken, vergeling of bruinen als de bladeren strijd om te overleven zonder de broodnodige voeding. Hun afscheidingen ook het aantrekken van schimmels ziekten. Kleine populaties zal weinig doen om geen schade, maar grote bladluis populaties kunnen bladverlies veroorzaken of zelfs te doden een hele plant.

bladluis controle

Er zijn een groot scala aan bestrijdingsmiddelen, insecticide zeep en oliën die bladluizen kan controleren, omdat ze zo'n sterke plaag voor zo vele soorten planten en bloemen. Het belangrijkste aspect van bladluis controle is identificatie. Controleer uw planten voor de bladluizen minstens twee keer per week; je zult ze zien als kleine puntjes bewegen op het oppervlak van de bladeren. Als je ze te vangen, spuit de bladeren met pesticide, olie of zeepspiritus.

Zorg ervoor dat u de onderzijde van de bladeren, waar de meeste van de bladluizen verblijft krijgen. Herhaalde verzoeken om de twee tot drie weken tot je kunt er zeker van zijn dat de besmetting is verstreken.

Plumeria Rust

Plumeria roest is een ziekte die de schimmel Coleosporium plumeriae veroorzaakt. Het is makkelijk te herkennen door de kleine gele of oranje vlekjes die op de bladeren verschijnen; de vlekken lijken op roest op een pijp. Deze vlekken zijn eigenlijk puisten dat sporen van de schimmel bevatten. Wanneer de puisten scheuren, ze verspreid de sporen en al snel de hele plant, of veel planten in de buurt, zal worden besmet met de schimmel.

Vaak zal de puistjes alleen weergegeven aan de onderzijde van de bladeren; de bovenzijde mag alleen kleine plekjes die niet scheuren. Geïnfecteerde bladeren zullen krullen, verwelken en tenslotte vallen van de plant.

Rust Controle

Verwijder besmette blaadjes van de plant en pick-up van alle geïnfecteerde bladeren die vallen van de plant. Burn hen of gooi ze ver van de plant. Deze bladeren kunnen nog steeds verspreiding van de ziekte. Plumerias installatie met minstens 6 inch ruimte tussen de planten in volle groei, luchtcirculatie die voorkomt dat de sporen zich vastzet op de bladeren te waarborgen. Controleren van alle onkruid zal ook toenemen luchtcirculatie. Er zijn een aantal fungiciden die zijn goedgekeurd voor de behandeling plumeria rust; Zorg ervoor dat u en volg alle instructies met betrekking tot de toepassing.

Share This Post