Index / Eten drinken / Plum Jam Recipes

Share This Post

Eten drinken

Plum Jam Recipes

Pruimenjam is eenvoudig te maken, smaken heerlijk, en vult je pantry plank met mooie gekleurde Mason potjes. Weinig dingen zijn nodig om jam, maar een zware bodem pan, een houten lepel, een weegschaal en een maatbeker te maken. Plum Jam Recept 1 ingr

Advertisement

Pruimenjam is eenvoudig te maken, smaken heerlijk, en vult je pantry plank met mooie gekleurde Mason potjes. Weinig dingen zijn nodig om jam, maar een zware bodem pan, een houten lepel, een weegschaal en een maatbeker te maken.

Plum Jam Recept 1

ingrediƫnten:
6 pond. pruimen gewassen
6 kopjes witte suiker
Sap van 1 citroen
Methode: Plak open de gewassen pruimen en verwijder de pitten. Plaats pruimen, suiker en het citroensap in een pan met dikke bodem en breng aan de kook op middelhoog vuur. Nadat het mengsel volledig tot de kook, afgeroomd het schuim van boven en verder koken gedurende tien minuten. Test met een theelepel van de kokende vloeistof op een koude schotel. Na het wachten een minuut, en de vloeistof gels en rimpels bij aanraking, de jam is klaar om in potten te zetten. Kook nog 10 minuten als de storing nog niet de gel fase heeft bereikt. Test de jam voor de gel fase. Zeef van de pruim schillen indien gewenst.
Vul gesteriliseerde pint-sized inmaakpotten om binnen een halve inch van de top; GLB en werkwijze voor 10 minuten in een waterbad indien gewenst. Bewaar uw potten pruimenjam in de koelkast als je niet voor kiezen om ze te verwerken in een warmwaterbad.

Plum Jam Recept II

ingrediƫnten:
3 lbs. rijpe pruimen
1 1/2 tot 2 kopjes water
3 lbs. witte suiker
Methode: Was en put je rijpe pruimen en leg ze in een pan met dikke bodem met het water. Kook de pruimen op laag vuur tot ze zacht zijn. Giet de suiker in de pruimen en bak op matig vuur, onder voortdurend roeren tot de suiker volledig is opgelost. Breng aan een snelle kook gedurende 10 minuten of tot jam bereikt het instellen van punt op het testen.
Draai het vuur uit en laat de jam zitten gedurende vijf minuten.
Vul hete gesteriliseerde mason potten met jam je binnen een halve inch van de top. Seal met gesteriliseerd inblikken deksels en proces in een warmwaterbad onmiddellijk.

Share This Post