Index / Tuin / Planten met diepe wortels voor Hellingen

Share This Post

Tuin

Planten met diepe wortels voor Hellingen

Planten die diepe, uitgebreid wortelstelsel systemen met succes kan groeien op hellingen hebben. Diepe wortels helpen om erosie te voorkomen door het stabiliseren van de bodem. Sommige planten produceren een grote centrale wortel genaamd de penwortel

AdvertisementPlanten die diepe, uitgebreid wortelstelsel systemen met succes kan groeien op hellingen hebben. Diepe wortels helpen om erosie te voorkomen door het stabiliseren van de bodem. Sommige planten produceren een grote centrale wortel genaamd de penwortel. Anderen hebben een fijn wortelgestel waarin een penwortel ontbreekt. Om gemakkelijker te drenken, de Universiteit van Californië Sonoma County Master Gardeners beveelt een infuus irrigatiesysteem voor helling planten. Plaats planten die geweekte bodem nabij de onderkant van de heuvel tolereren.

bomen

Sommige bomen hebben diepe, uitgebreid wortelstelsel systemen die ze verankeren aan hellingen. De noordelijke zwarte populier is een bladverliezende boom die tot 100 voet hoog en 40 voet breed groeit. De vezelige wortelstelsel is diep en uitgebreid. Deze grote boom gedijt in de volle zon en vochtige grond en zal licht overstromingen tolereren. Andere diepgewortelde bomen zijn onder andere rode els, die goed groeit op arme grond en de meerstammige Pacific wilg, die vaststelt en groeit snel in verzadigde bodem.

heesters

Serviceberry is een diepgewortelde bladverliezende struik of kleine boom die het beste groeit in goed doorlatende, licht zure, vochtige grond. De hoogte varieert van 3 tot 30 voet en produceert witte bloemen en paarse bessen. Serviceberry groeit van nature op zonnige hellingen of gedeeltelijk schaduwrijke gebieden. Andere diepgewortelde struiken die goed groeien op de hellingen onder andere cascara en Hooker wilg. Volgens de Washington State Department of Ecology, cascara produceert zwarte bessen die vogels aantrekken en Hooker wilg is bestand tegen ziekten en tolereert zout.

bodembedekkers

Bodembedekkers met uitgebreide, diep wortel systemen, zoals bugleweed en wintercreeper, groeien goed op steile hellingen. Bugleweed gedijt in goed gedraineerde grond in een zonnige omgeving, maar zal de schaduw te tolereren. Het groeit tot 4 inch groot en produceert donkergroene bladeren en blauwe bloem clusters. De lopers produceren een uitgebreid wortelstelsel dat helpt om heuvel erosie te voorkomen. Wintercreeper groeit tot 8 tot 12 duim lang en produceert groenblijvende bladeren. De lopers ontwikkelen diepe wortels die de bodem stabiliseren. De universiteit van Missouri Extension stelt dat deze bodembedekkers invasief kunnen worden en mag niet groeien in de buurt van de natuurlijke vegetatie.

vetiver Grass

Vetiver gras heeft aandacht gekregen voor haar vermogen om hellingen te stabiliseren en erosie te voorkomen. In juli 2006 heeft de Louisiana State University Landbouw Center een rapport citeren vetiver als stabilisator voor aarden dijken langs de Golf van Mexico kust. Dit gras verdraagt ​​de meeste bodemsoorten en produceert diepe, brede wortels dat het verankeren aan heuvels en hellingen. Vetiver gras stoot ook termieten, die interfereren met erosiebestrijding wanneer ze zich voeden op de heuvel bomen.

Share This Post