Index / Hobby's, Games & Toys / Planten die leven in de wateren van de Amazone Rivieren

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Planten die leven in de wateren van de Amazone Rivieren

De rivieren van het Amazonegebied te dekken ten minste 4.000 mijl in totaal, waardoor ze het grootste gebied van zoet water in de wereld. Er zijn duizenden van aquatische en semiaquatic plantensoorten die in diverse leefgebieden de rivieren ', waarin

AdvertisementDe rivieren van het Amazonegebied te dekken ten minste 4.000 mijl in totaal, waardoor ze het grootste gebied van zoet water in de wereld. Er zijn duizenden van aquatische en semiaquatic plantensoorten die in diverse leefgebieden de rivieren ', waarin snelstromende rivieren, moerassen, moerassen en zure, slow-moving Blackwater rivieren zijn. Van november tot juni, de belangrijkste waterwegen overstromingen en hebben betrekking op grote delen van het omliggende bos, het veranderen van het landschap dramatisch en het creƫren van nieuwe tijdelijke leefgebieden waarin planten kunnen gedijen.

Soorten planten in de Amazone Rivieren

Het bereik van de planten gevonden in de Amazone rivieren varieert van onopvallende bloei Aquatics aan drijvende vlotten van grassen en klimmen epifytische wijnstokken. Voorbeelden van dergelijke grassen omvatten aquatische Paspalum soorten en semiaquatic Bamboe (Bambusa spp.) Groeien langs de oevers.

Bloeiende waterplanten in de Amazone rivieren zijn Echinodorus soorten, zoals de breedbladige dwerg Amazon zwaard plant (Echinodorus quadricostatus), die het schemerige omstandigheden van Blackwater Rivers verkiest. Andere bloeiende planten in het Amazone-rivieren zijn delicate water stargrass (Heteranthera zosterifolia), watermilfoil (Myriophyllum elatinoides), met zijn gevederde kransen, en Amazon gras plant (Lilaeopsis brasiliensis), die, ondanks zijn naam, is niet echt een gras. De Amazone rivieren zijn ook de thuisbasis van de indrukwekkende Victoria amazonica en andere waterlelies.

Epifytische wijnstokken zijn een gemeenschappelijk gezicht in de Amazone rivieren, en veel van deze wijngaarden zijn aquatische of semiaquatic, groeien in de langzaam rijdende moerassen. Voorbeelden van dergelijke wijngaarden zijn onder andere houtige Cissus wijnstokken, die lid zijn van de druif familie Vitaceae zijn.

Share This Post