Index / Tuin / Plant Informatie over Giftige Oren van de olifant

Share This Post

Tuin

Plant Informatie over Giftige Oren van de olifant

Olifant oor, Taro, draagt ​​opvallende, tropische ogende blad dat veel gebruik voor een kamerplant, container planten of landscaping accenten. Net zo gewoon als een tuinplant op veel plaatsen uit de tropen, olifant oor brengt een tweesnijdend zwaard:

AdvertisementOlifant oor, Taro, draagt ​​opvallende, tropische ogende blad dat veel gebruik voor een kamerplant, container planten of landscaping accenten. Net zo gewoon als een tuinplant op veel plaatsen uit de tropen, olifant oor brengt een tweesnijdend zwaard: het is mooi om naar te kijken, maar het bewijst ook zeer giftig wanneer het wordt gebruikt door mensen of dieren.

Plant Beschrijving

In het algemeen olifantsoor groeit overal van twee tot vijf voet hoog en produceert grote, onregelmatige, ovale bladeren op lange stelen die zijn naamgenoot lijken. Echter, een brede selectie van rassen bieden een lovenswaardige reeks kleurrijke blad. Bijvoorbeeld, "Black Magic" heeft bordeaux-zwart blad, terwijl "Lime Zinger draagt ​​elektrische chartreuse groene loof." Nancy's Revenge "mengt dingen met romige gelegd in donkergroene bladeren witte centra. In combinatie met de kleurrijke bladeren, de olifantsoor ook spruiten groenachtig om gele bloemen.

groei Habits

Als een inwoner van de tropen, olifantsoor groeit als een vaste plant inschrijving of hardy lamp. Het groeit uit grote, bruine knollen. Een schaduw liefdevolle planten, maar bloeit in gebieden met een gedeeltelijke zon, maar het kan groeien in de volle zon zo lang als de bodem vochtig blijft. In aanvulling op de tuin of het landschap, het maakt een grote kamerplant.

Zorg

Olifantsoor groeit het best wanneer geplant in vochtige grond periodieke toepassingen van meststoffen, hetzij een langzame-afgifte of in water oplosbare variëteit. Bij de teelt in koudere gebieden, graven de lamp in de herfst en herplanten zij de volgende lente tot de voortdurende succes te verzekeren, zoals vrieskou olifantsoor zal doden. Wacht tot de eerste vorst op te graven de lamp en snijd de stengels tot vier inches van de grond. Zodra de plant wordt gegraven, laten drogen voor een dag voor het opslaan in een koele ruimte.

giftige Plant

Hoewel de aanwezigheid van olifantsoren een hint van de tropen kan brengen om zelfs de meest alledaagse landschap, de gehele plant van Taro is giftig wanneer verteerd, tenzij eerst gekookt, volgens de North Carolina State University. De aanwezigheid van calciumoxalaatkristallen biedt de giftige element in deze fabriek.

symptomen

Symptomen van opgenomen olifantsoor, volgens de National Institutes of Health, omvatten diarree, misselijkheid en braken, alsmede roodheid en verbranding van de ogen. Toen gegeten, de plant veroorzaakt ernstige pijn in aanvulling op branden en zwelling van de mond, tong, keel en ogen. Hoewel niet inherent fataal, zwelling kan ernstig genoeg worden om de luchtwegen blokkeren. Als verbruikt, maken gebruik van een koude, natte doek om veeg uit de mond en eventueel resterende planten sap in de ogen of op de huid.

Share This Post