Index / Onderwijs / Peuter Curriculum Theme Ideeën

Share This Post

Onderwijs

Peuter Curriculum Theme Ideeën

Peuters zijn jonge kinderen in de leeftijd van 18 maanden en 3 jaar. Creatieve thema's helpen opvoeders en ouders voor te bereiden deze peuters voor kleuterschool. Als kinderen naar de peuterspeelzaal (leeftijd 3), zullen ze een meer formele curricul

AdvertisementPeuters zijn jonge kinderen in de leeftijd van 18 maanden en 3 jaar. Creatieve thema's helpen opvoeders en ouders voor te bereiden deze peuters voor kleuterschool. Als kinderen naar de peuterspeelzaal (leeftijd 3), zullen ze een meer formele curriculum, zoals de Creative Curriculum voor Preschool door Teaching Strategies Inc. tegenkomen Een goede peuter curriculum helpt studenten te ontwikkelen op het gebied van sociaal / emotionele ontwikkeling, fysieke ontwikkeling, cognitieve ontwikkeling en taal ontwikkeling.

Het menselijk lichaam

Peuters zijn in staat om te bewegen en te testen hun nieuwsgierigheid in hun omgeving. Leren over het menselijk lichaam is een manier voor de peuter om informatie te leren dat ze kunnen gebruiken gedurende het hele leven. Leraren moedigen peuters om de namen van lichaamsdelen te leren door middel van beweging nummers als "Hokey-Pokey", "Als u Gelukkig bent en u kent het" en "Hoofden, schouders, knie en teen." Het menselijk lichaam thema omvat ook de activiteiten waar kinderen worden aangemoedigd om hun fysieke vaardigheden te testen en om kunstwerken en andere hands-on te gebruiken activiteiten om lichaamsbewustzijn concepten te ontwikkelen.

kleuren

Ter voorbereiding van kleuterschool, moeten peuters ook om te leren over kleuren. De leerkracht kan de kleur thema over vele weken te gebruiken door middel van de kleur van de week of de behandeling van deze eenheid als een twee- of drie weken-eenheid waarin kinderen ontdekken kleuren. De voorschoolse omgeving is rijk aan mogelijkheden voor onderzoek naar kleuren en praten over hen in vele contexten. Thema-activiteiten moeten omvatten schilderen, kleuren, stoepkrijt, kleur bingo, kleurstoffen, schilderen zand en ambachten met gekleurd papier.

vormen

Vormen zijn goed vertegenwoordigd in vele peuter speelgoed, kleding, beddengoed, boeken en klaslokalen. Peuters bouwen motorische vaardigheden als ze interageren in hun speelomgeving. De docent kan vormen gebruiken om te praten over de verschillende concepten. Zo kunnen de kinderen vormen tellen, sporen vormen, maken vormen en vormen verkennen in hun omgeving. Vormen zijn ook belangrijk voor aansluiting op andere onderwerpen zoals tellen en benoemen kleuren. Door het verstrekken van speelgoed zoals patroon blokken, kralen, links, cirkels en andere vormen, kunnen peuters zoeken naar patronen en praktijk sorteren.

Share This Post