Index / Huisdieren / Pemphigus foliaceus bij honden

Share This Post

Huisdieren

Pemphigus foliaceus bij honden

Pemphigus foliaceus is een auto-immuunziekte die het immuunsysteem van de hond veroorzaakt antilichamen tegen een verbinding van nature in de huid genaamd desmogleïne I. vervaardigen De resultaten zijn meerdere pus gevulde blaasjes die over het hele

Advertisement

Pemphigus foliaceus is een auto-immuunziekte die het immuunsysteem van de hond veroorzaakt antilichamen tegen een verbinding van nature in de huid genaamd desmogleïne I. vervaardigen De resultaten zijn meerdere pus gevulde blaasjes die over het hele lichaam van de hond te vormen, begeleid door koorts en gebrek aan eetlust .

Oorzaken

Pemphigus foliaceus spontaan ontwikkelen, zonder waarneembare oorzaak, of kan worden veroorzaakt door medicijnen reacties of progressieve langdurige huidproblemen.

Rassen

Bepaalde rassen zijn vatbaar voor het ontwikkelen van pemphigus foliaceus, met inbegrip van Doberman pinschers, Akita, voer voeren, Bearded Collie, tekkels, Finse Spitz en Newfoundland honden.

Diagnose

Een dierenarts diagnosticeert pemphigus foliaceus door middel van een huidbiopsie van een getroffen gebied. Uw hond zal een plaatselijke verdoving ontvangen, zodat de dierenarts een deel van de huid kan verwijderen zonder het kwetsen van de hond.

Behandeling

Behandeling voor pemphigus foliaceus concentreert zich op het immuunsysteem onderdrukken, om de aanval van het immuunsysteem tegen het lichaam tot rust. Corticosteroïden, zoals prednison, worden vaak gebruikt voor dit doel. Bijwerkingen van steroïden zijn overmatige dorst en honger, gewichtstoename, zwaar hijgend en overmatig urineren, soms vergezeld van incontinentie.

Prognose

Prognose is meestal goed, en het herstel is mogelijk na verloop van tijd. Volgens de Mar Vista Animal Medical Center in Los Angeles, CA, tot 60 procent van honden met pemphigus foliaceus gezicht euthanasie vanwege de kosten en het ongemak van de behandeling.

Share This Post