Index / Tuin / Paddestoelen die groeien op Bomen van de Berk

Share This Post

Tuin

Paddestoelen die groeien op Bomen van de Berk

Veel paddestoelen voorkeur aan een bepaald hout voor hun groei, omdat ze de voedingsstoffen en voorwaarden die ze kunnen krijgen van die ene hout nodig. Sommige vormen symbiotische relaties met bepaalde bomen, zoals de cantharel doet met berken, maar

AdvertisementVeel paddestoelen voorkeur aan een bepaald hout voor hun groei, omdat ze de voedingsstoffen en voorwaarden die ze kunnen krijgen van die ene hout nodig. Sommige vormen symbiotische relaties met bepaalde bomen, zoals de cantharel doet met berken, maar velen ook voeden met dood, rottend hout. Er zijn ook paddestoelen die berken parasiteren en die verzwakte bomen, zoals berk polypore een plankenpaddestoel met een interessante geschiedenis doden.

Birch Polypore

Deze paddestoelen, berkenzwam, worden vrijwel uitsluitend op berken. De kap groeit op tussen 2 inch en 8 cm in diameter, met een wit, bruin of grijsbruin oppervlak. De champignons door maar aansluiten op de boom in een smal, en dus lijken ze vaak hoefijzervormige. Ze veroorzaken een bruinrot op verzwakte berken en zal uiteindelijk de boom te doden. Omdat ze hard maar licht, folklore geldt dat ze ooit werden gebruikt om de schilden van de oude Schotten pakken. Ze worden ook wel "razor strop" schimmel door het gebruik van de paddestoel door de Victorianen, die het gebruikten om hun scheermesjes te scherpen.

Vliegenzwam

Amanita muscaria, of de vliegenzwam, is vaak wat we denken aan als een "typische-looking" paddestoel. Zijn witte steel en wit gevlekte rode of gele cap brengen cartoons en verhalen geest kinderen, en het wordt beschouwd als een van de meest fotogenieke paddestoelen zijn. Het groeit in het hele noordelijk halfrond, waar berken en dennenbomen worden gevonden. Het behoort tot een van de meest giftige groepen van paddestoelen, de Amanitas. Er is debat over de hallucinogene eigenschappen, maar het wordt niet aanbevolen voor inname en in feite bevat verschillende giftige verbindingen.

Chanterelle

Cantharellen of trechter cibarius, eigenlijk vormen symbiotische relaties met de wortels van berken. Deze paddestoelen hebben middelgrote tot grote caps die geel of oranje-geel van kleur zijn. Tussen ½ inch en 8 inch groot, de caps zijn bolle als de paddestoel is jong en worden plat als de cantharel maturiteit bereikt. Ze hebben een fruitige geur, vaak vergeleken met abrikozen, en hoe groter de patch van cantharellen, de merkbaarder deze geur wordt. Cantharellen zijn eetbaar en populair bij koks, met een enigszins peperige smaak.

tinder Fungus

Ook bekend als echte tonderzwam, tondel schimmel groeien op verschillende bomen, afhankelijk van hun locatie. Aan de noordrand van het assortiment, het groeit meestal op berken. Het ziet er iets als een donkergrijze oesterschelp die uit de stam van een boom, en deze gelijkenis wordt bevorderd door de halfronde randen langs het oppervlak. Dit oneetbaar schimmel is een parasiet, voeden met het kernhout van verzwakte bomen. Zodra de boom sterft, de schimmel wordt saprofytische, wat betekent dat het blijft voeden met de dode en rottende boom.

Share This Post