Index / Tuin / Oxidatie & Vermindering van Bodems

Share This Post

Tuin

Oxidatie & Vermindering van Bodems

Gezonde bodem rekenen op water, zuurstof, lucht en een evenwichtige aanvoer van voedingsstoffen. Chemische reacties in de grond kan de fysieke structuur beschikbare nutriënten te veranderen. Oxidatie en reductie processen betrekken de zuurstof uitwis

AdvertisementGezonde bodem rekenen op water, zuurstof, lucht en een evenwichtige aanvoer van voedingsstoffen. Chemische reacties in de grond kan de fysieke structuur beschikbare nutriënten te veranderen. Oxidatie en reductie processen betrekken de zuurstof uitwisselingen die plaatsvinden tussen water en anorganische materialen te nemen. Deze veranderingen van invloed op beschikbare voedingsstoffen levert.

Identificatie

Bodemmateriaal bestaan ​​uit individuele atomen en moleculen die samen organische en anorganische materie vormen. In combinatie met water, zuurstof en elkaar kunnen deze materialen veranderen elkaars moleculaire structuren volgens Virginia Tech. Atomen en moleculen bestaan ​​uit protonen, neutronen en elektronen, zodat veranderingen in structuur typisch resulteren in veranderingen in het aantal elektronen een bepaald atoom. Oxidatie en reductie in de bodem betrekking hebben op de uitwisseling van elektronen die tussen bodem materialen plaatsvindt.

Functie

Volgens Virginia Tech, oxidatie en reductie processen gelijktijdig plaatsvinden als een materiaal of element verliest elektronen terwijl een ander krijgt wat verloren was. Daardoor worden deze processen genoemd redoxreacties omdat een reactie niet kan plaatsvinden zonder andere. In feite, de oxidatie gedeelte voert de helft van de reactie, terwijl de reductie gedeelte voert de andere helft, waarbij elk deel van het proces een halfreactie maakt. Als materialen te verliezen en winnen elektronen, kunnen ze zich anders gedragen, omdat hun fysieke structuren zijn veranderd.

Oxidatie en reductie

De chemische reacties die plaatsvinden in de grond afhankelijk van de fysische samenstelling van elk materiaal. Volgens Chemguide, wanneer een oxidatiereactie, een materiaal als het oxidatiemiddel en de andere wordt het reductiemiddel. Oxidatie een verlies van elektronen, zodat een oxidatiemiddel of materiaal elektronen verliezen aan ander materiaal. Het materiaal dat de elektronen ontvangt wordt het reductiemiddel omdat het aantal elektronen het andere materiaal vermindert. De aanwezigheid van zuurstof en water in de bodem kan de waarschijnlijkheid van een redoxreactie verhogen, afhankelijk van de fysische samenstelling van materiaal van de bodem.

Standard Reduction Potential

Volgens Virginia Tech, kan de hoeveelheid beschikbaar elektronen in de grond de kans redoxreacties bepalen. Aandoeningen zoals hoge watergehalte of in water ingelogd bodem kan bijdragen tot het aantal beschikbare elektronen. The Standard Reduction Potential of Eh waarde, geeft aan dat de snelheid waarmee elektronen beurzen vinden plaats in de bodem. Hoge Eh waarden betekenen een groot aantal elektronen aanwezig zijn, terwijl een lage Eh waarde geeft een laag getal. Droge gronden meestal dragen een lage Eh waarde. Deze meting kan helpen bepalen of een bepaalde bodemmilieu kan vasthouden aan zijn voedingsmaterialen.

overwegingen

Als materialen worden geoxideerd (winst elektronen), krijgen ze een vergoeding die uiteindelijk structurele opbouw van een materiaal kan worden afgebroken, aldus Virginia Tech. Dit kan een goede zaak of een slechte zaak zijn, afhankelijk van welke materialen worden afgebroken. Redox reacties kunnen worden gebruikt om organische of anorganische verontreinigingen elimineren wanneer bodem elementen goed zijn afgestemd op de oxidatie van vervuilende stoffen veroorzaken. In termen van een tekort aan nutriënten in de bodem, verzadigd of water-logged omstandigheden kunnen veroorzaken bestaande microbe materialen voor de bodem voedingsstoffen afbreken, omdat deze organismen zich voeden met beschikbare zuurstof. Als geen zuurstof beschikbaar is, zullen bacteriën deelnemen aan reductiereacties met wat materialen beschikbaar.

Share This Post