Index / Huis / over Windex

Share This Post

Huis

over Windex

Windex is de naam van een bepaald merk-venster schoonmaakmiddel dat wordt vervaardigd door SC Johnson & Son. Het bestaat grotendeels uit ammoniak, wasmiddel en wisselende kleuren van de kleurstof. Het merk Windex tevens reinigingsmiddelen voor niet-g

Advertisement

Windex is de naam van een bepaald merk-venster schoonmaakmiddel dat wordt vervaardigd door SC Johnson & Son. Het bestaat grotendeels uit ammoniak, wasmiddel en wisselende kleuren van de kleurstof. Het merk Windex tevens reinigingsmiddelen voor niet-glasoppervlakken, hoewel het meest geassocieerd met ramen. Hier is wat meer informatie over wat Windex is en waarom het nuttig bij het schoonmaken van uw huis, evenals een aantal belangrijke punten in gedachten te houden bij het gebruik ervan kan zijn.

Geschiedenis

Windex gaat terug tot 1933, toen het werd uitgevonden door Erich Drafahl. De originele Windex had om te worden verkocht in metalen blikjes en was zeer brandbaar, maar het werd geherformuleerd na de eerste tien jaar, en de formule is blijven worden getweakt in het product die we kennen en gebruiken vandaag. Het product Windex is vandaag de dag gefabriceerd door SC Johnson & Son, die zij in 1993 verwierf Sinds de uitvinding van Windex, vele generieke knockoffs en navolgers zijn ook beschikbaar gesteld. Dde term "Windex" wordt soms in het algemeen gebruikt om te verwijzen naar elk type glas-schoonmaakproduct, int hij dezelfde manier dat sommige mensen zeggen "Kleenex" voor elk type gezicht weefsel, ongeacht het merk.

Kenmerken

De formule van Windex omvat ammoniak als belangrijkste ingrediënt, dat is wat geeft het product zijn bekende, sterke geur. Het product bevat ook kleinere hoeveelheden alcohol, alsmede reinigingsmiddelen voor extra effectiviteit en oplosmiddelen voor stabiliteit. Sommige producten bevatten ook geurstoffen. Traditioneel, Windex heeft ook een heldere blauwe kleurstof toegevoegd, waardoor het een karakteristiek en algemeen erkend kleur geeft. Veel generieke knockoffs van Windex proberen om deze kleur te imiteren.

effecten

Windex (of een generiek imitator) in het algemeen de eerste keuze voor het reinigen van ramen of glazen oppervlakken, omdat de ammoniak en andere ingrediënten Windex in staat stellen om glas schoon te maken zonder dat daarbij zichtbare strepen. Een standaard reinigingsmiddel gebruikt op glas kan het glas reinigen, maar wanneer het droogt, zal stroken ingeval het doek werd gebruikt om het glas te vegen. Dit kan lelijk op ramen, spiegels en dergelijke oppervlakken. Met Windex, de schoonmaak is even effectief en vaak meer, en er geen strepen zijn aanwezig wanneer de stofzuiger is opgedroogd. Merk op dat poging tot Windex te gebruiken op zeer warme of koude oppervlakken kan leiden tot de Windex verdampen voordat het een kans om het vuil op te lossen - dus het is het beste om het te gebruiken op kamertemperatuur items.

Theorieën / Speculatie

De film "My Big Fat Greek Wedding" omvatte een personage die geloofde dat Windex was in staat om een ​​groot aantal huidproblemen op te lossen, variërend van acne tot kaalheid. Sindsdien zijn er diverse verhalen op het internet van mensen testen Windex als een remedie voor verschillende kwalen geweest, sommigen beweren dat het echt werkt. Theoretisch kan Windex werken als een antibacterieel middel, maar proberen om het te gebruiken voor iets anders dan het schoonmaken van uw huis gebeurt op eigen risico. Als je huid aandoeningen, is het het beste om een ​​arts en gebruik van medicijnen bestemd voor gebruik op de huid te spreken, in plaats van te proberen om jezelf te helen met venster-schoonmaakmiddelen.

Waarschuwing

Windex kan irriteren je ogen en luchtwegen, dus neem de nodige voorzorgsmaatregelen bij het gebruik ervan. Als de geur je dwars zit, overwegen luchten van de kamer waarin je het schoonmaken. En zoals met de meeste andere reinigingsmiddelen, Windex moet altijd buiten het bereik van kinderen en huisdieren gehouden. Bel Poison Control of 911 onmiddellijk als accidentele inname optreedt. Wees ook voorzichtig zijn voordat met behulp van Windex op getinte ramen, omdat het ongepast voor sommige raam samenstellingen kunnen. (Test het op een klein gebied in geval van twijfel.)

Share This Post