Index / Huis / Over Loodgieter Vents

Share This Post

Huis

Over Loodgieter Vents

Sommige huizen hebben schoorstenen, anderen hebben openingen voor gastoestellen, en nog anderen hebben rond dak ventilatieopeningen, maar alle huizen hebben een sanitair vent stack. Zonder dat de 6-inch of langere lengte van 2- tot 4-inch pijp, zou h

AdvertisementSommige huizen hebben schoorstenen, anderen hebben openingen voor gastoestellen, en nog anderen hebben rond dak ventilatieopeningen, maar alle huizen hebben een sanitair vent stack. Zonder dat de 6-inch of langere lengte van 2- tot 4-inch pijp, zou het huis nagenoeg onbewoonbaar zijn. Naast ruiken als een riool, het zou vol brandbare gassen en bacteriën. De openingen te houden stromende water en ziekte te voorkomen, en ze zijn een essentieel onderdeel van het drainagesysteem.

Afvoerleidingen Need Air

Hoewel ventilatieopeningen doe je huis te beschermen doordat riool gassen kunnen ontsnappen in de atmosfeer, hun primaire doel - paradoxaal genoeg - is om lucht in de drainagebuizen. Kort na loodgieters begonnen met het installeren van P-traps, zagen ze dat de vallen zou leeg wanneer water in het riool liep, in wezen waardoor de vallen niet effectief. Drains hebben behoefte aan een directe doorgang naar de atmosfeer om onderdruk te voorkomen - of zuig - uit de ontwikkelingslanden in de leidingen en het legen van de vallen. Zodra loodgieters dit gerealiseerd in de jaren 1870, werd het gebruikelijk om een ​​vent op elke afvoer P-trap te installeren. De huidige sanitair code vereist.

Drains Zonder Vents

Als het water door middel van een regenpijp stroomt, ontstaat er een hoofd van de druk in de voorkant van het en laat een vacuüm achter. Het netto-effect van deze druk onbalans is om het water te vertragen en zelfs stoppen, het creëren van klompen in de pijp. Het vacuüm zuigt ook water uit elke P-trap is aangesloten op de afvoer. Als uw huis niet een vent systeem had, zou het riool en toiletten droog zijn, zouden ze niet goed werken, en de omstandigheden in de badkamer en keuken zou onhygiënisch zijn. Vóór de invoering van P-traps en ventilatieopeningen, de gemeentelijke riolering waren een belangrijke oorzaak van de ziekte.

Vent grootte en de locatie

Toen loodgieters eerste openingen ontwikkeld, waren ze niet zeker hoe groot is om de leidingen te maken, en ze vaak ondermaatse hen. Modern codes zijn echter duidelijk over ontluchtingspijp diameters. Ze moeten een maat kleiner dan de riolering ze dienst. Bijvoorbeeld, een 1 1/2-inch drain heeft een 1 1/4-inch opening en een 3-inch afvoer heeft een 2-inch vent. De minimale vent maat voor ieder drain is 1 1/4 inch. Luchtgaten moeten ook aansluiten op een minimumafstand van de P-trap, en deze afstand is ook afhankelijk drain diameter. De minimale afstand vent van een 1 1/2 inch drain 3 1/2 voet, en een 3-inch drain, het 6 voet.

De Vent System

De openingen zijn onderdeel van drain, afval van een gebouw en ontluchten - of DWV - systeem, en terwijl de drains alle stroom naar het riool, de ventilatieopeningen stijgen tot een gemeenschappelijke schoorsteen die zich uitstrekt door het dak. De stapel moet stijgen in de open lucht ten minste 6 inches boven de dakbedekking. Elke loodgieterswerkinrichting moet zijn eigen aansluiting op de stapel te hebben, en terwijl vent leidingen horizontaal kan draaien om hun punt van de verbinding, moeten zij een minimum helling van 1/4 inch per voet in de richting van de afvoer ze service te behouden. Vent ontwerp kan ingewikkeld zijn, zoals sanitaire voorzieningen zijn vaak dicht bij elkaar, en de afvoer voor één kan dienen als de vent voor een ander.

Share This Post