Index / Bedrijf / Over Lean Manufacturing en de 5-S Process

Share This Post

Bedrijf

Over Lean Manufacturing en de 5-S Process

Lean is een term toegepast op de productie in de meest productieve manier om geen afval produceren. Elke actie in de lean strategie moet rechtstreeks verband houden met het product wordt gemaakt zijn. De vroegste pionier van deze strategie was de Toy

AdvertisementLean is een term toegepast op de productie in de meest productieve manier om geen afval produceren. Elke actie in de lean strategie moet rechtstreeks verband houden met het product wordt gemaakt zijn. De vroegste pionier van deze strategie was de Toyota onderneming, die toegepast op de auto te maken. Een van filosofieën van het bedrijf was om "meer waarde creëren met minder werk." Volgens de Manufacturing and Technology News, de 5-S-proces is de manier om lean manufacturing beginnen. Als lean is het doel, de 5-S Proces is de wegenkaart om er te komen. De 5-S categorieën zijn soort, in orde, glans, te standaardiseren en te ondersteunen.

Soort

Wanneer u sorteren door middel van de werkplek, moet alleen de tools die je nodig hebt om je werk te voltooien worden overgelaten. Iets anders kan afleiden.

In orde

Instellen orde op zaken betekent dat alles wat je nodig hebt om een ​​taak te voltooien is goed bereikbaar en collega's kunt ze vinden ook.

Schijnen

Hygiëne is belangrijk. Het leidt tot minder ongevallen en een hogere productiviteit. Het houden van de werkplek schoon is vaak makkelijker te doen dan om tijd te verspillen opruimen na het werk is voltooid.

normaliseren

Henry Ford was een vroege voorstander van standaardisatie, toen hij de lopende band gemaakt. Het creëren van een consistente benadering van het invullen van een baan betekent minder afval.

volhouden

De laatste stap in het 5-S-proces is om de omgeving die je hebt gemaakt te handhaven. Door het beoefenen van alle principes tijdens de werkdag, de 5-S-proces wordt automatisch.

andere toepassingen

Hoewel Lean en 5-S strategieën begonnen in de productie, zijn ze nu worden toegepast op andere omgevingen, alsmede om afval te verminderen en de productiviteit te verhogen.

Share This Post