Index / ouderschap / Ouderschap en Discipline: In Defense of "Nee!"

Share This Post

ouderschap

Ouderschap en Discipline: In Defense of "Nee!"

My one-jarige is een klasse A Climber. Een Klopper-Downer. Een Needs-to-figuur-Buiten. Oh, hij is schattig en lief, begrijp me niet verkeerd; maar Brother houdt ervan om te onderzoeken. Of het nu een jongen ding, een derde kind ding of willekeurige t

AdvertisementMy one-jarige is een klasse A Climber. Een Klopper-Downer. Een Needs-to-figuur-Buiten. Oh, hij is schattig en lief, begrijp me niet verkeerd; maar Brother houdt ervan om te onderzoeken. Of het nu een jongen ding, een derde kind ding of willekeurige toeval, kan niet worden ontkend dat deze jongen krijgt in alles. Dus toen hij op het punt om de tafelloper (waarop rustte een glazen vaas vol bloemen) de andere dag ruk was, ik reflexively reageerde: "Dash! Nee! "Schreeuwde ik. Niet rustig. Niet rustig. Ik schreeuwde dat gek, en mijn zoon reageerde gepast. Hij bevroor, geeft me net genoeg tijd om te draaien en te redden van de vaas, scheppen hem op en af ​​te leiden hem in het proces.

Wij zeggen "Nee" in ons huis. En ik denk dat ik nooit twee keer over nagedacht tot kort na mijn eerste kind werd geboren toen een kennis trots legde hun "nooit nee zeggen 'ouderschap methode, beweerden dat het beperkt avontuurlijke geest van hun dochter en omheind kinderen uit de wereld te verkennen" zonder grenzen. "ik heb een handvol ouderschap advies stukken over de kwestie, omdat te lezen, en terwijl ik het woord geef toe 'nee' kan worden zinloos te veel gebruikt met kinderen, wordt verteld" nee "is niet alleen een belangrijke leven concept kinderen moeten leren accepteren , maar een ongevaarlijke reactie gebruikt door liefhebbende ouders die beiden kunnen bevorderen avontuur en exploratie, terwijl suggereren veilige grenzen en begeleiding voor hun kinderen.

Ik herinner me dat het stellen van deze bijzondere moeder over haar strategie, oprecht nieuwsgierig. "Zoals wat als ze op het punt om zichzelf pijn doen of iets breken? 'Vroeg ik.

"O, laten we haar op het idee gekomen om te stoppen op haar eigen. En wij zorgen ervoor om haar nieuwsgierigheid te prijzen, net als, 'Wow! Je bent zo goed in klimmen. Kijk eens hoe hoog je bent! Misschien is er nog een veiliger plek waar je kon klimmen. Wat denk je dat? ''

Ik moet toegeven, ik juich de inspanningen van deze zeer doelgericht ouderschap. Het is gewoon dat de synapsen in mijn hersenen niet zo snel als het woord af te vuren deze weldoordachte verklaringen 'nee' komt. En als mijn baby in de vaatwasser, een half bereiken seconde verwijderd van het grijpen van het scherpste mes in de zilverwerk mand, Ik hou van een trouwe go-to response-voorkeur een één-lettergreep, universeel begrepen "Nee!" En weet je wat? Het werkt.Ik zou ook graag denken dat ik het verstrekken van een goede voorbereiding voor mijn kinderen voor alle andere keren dat ze zullen omgaan met het woord "nee" later in het leven.

Betekent dit prom jurk er goed uitzien op mij?
Nee.
Kan ik laat neem mijn laatste dag?
Nee.
Kan ik de dag van morgen?
Nee.

"Nee" is een onderdeel van het echte leven, en als we met liefde in evenwicht te brengen tussen "ja" en "Ga door, verkennen," onze kinderen leren om het feit dat er soms grenzen te verkennen, vooral als het gaat om veiligheid en verantwoordelijkheid te nemen .

Ik ben bezorgd over het dempen nieuwsgierigheid van mijn kinderen en ongebreidelde zoektocht naar avontuur door hen te vertellen "nee"? Natuurlijk niet, omdat we die dingen in ons huis elke dag te stimuleren, en ik heb genoeg om te begrijpen dat deze scenario's in de opvoeding, net als veel andere dingen in het leven, bieden ons mogelijkheden om te geloven en te combineren ervaren methoden en niet alleen te kiezen. Dus we kunnen de creativiteit stimuleren en grenzen. We kunnen de exploratie en nieuwsgierigheid en presenteren redelijke grenzen te voeden. We kunnen zeggen, 'figuur deze zelf uit, "en" Ik ben intensivering in en ervan uitgaande dat het uit voor je. "We kunnen er een Ja, Go, probeer het ouder en een Nee, wees voorzichtig, stop er ook een.

Ik kan niet in staat om mijn kinderen dat ik naar school liep op blote voeten in de sneeuw en klaagde nooit vertellen, maar ik kan ze vertellen dat ik ben opgegroeid met heel veel 'nee' s in mijn leven- "nee" en ik moest horen. En ik hou nog steeds van om te verkennen.

Nu als u me nu wilt excuseren, ik heb een baby om te verwijderen uit de top van de salontafel.

Share This Post