Index / Onderwijs / Oude Egyptische Wiskundige Gereedschap

Share This Post

Onderwijs

Oude Egyptische Wiskundige Gereedschap

Oude Egyptenaren ontwierp de begrafenis graven van de farao genoemd piramides. Deze worden beschouwd als grote wiskundige prestaties door veel mensen en ze zijn een voorbeeld van de complexe wiskundige kennis dat de oude Egyptenaren bezaten. Piramide

AdvertisementOude Egyptenaren ontwierp de begrafenis graven van de farao genoemd piramides. Deze worden beschouwd als grote wiskundige prestaties door veel mensen en ze zijn een voorbeeld van de complexe wiskundige kennis dat de oude Egyptenaren bezaten. Piramides waren niet in Egypte alleen wiskundige prestaties; Zij gebruikten ook de wiskunde voor de landbouw, irrigatie, de ontwikkeling van steden en voor het in kaart brengen van de sterren. Egyptenaren in de oudheid gebruikt verschillende instrumenten om hen te helpen met wiskundige metingen en ze onder meer de staf, de geknoopt touw, schietlood-bob leveler, groma en handelaar.

hengel

De oude Egyptenaren gebruikten een stang die de lengte van een el aan de basis van hun meetsysteem te vormen was. Maat voor de el was 1,72 voet in lengte en het was ongeveer de lengte van de onderarm van een man. Korte el roosters werden gebruikt voor het doel van de meting in de laatste fasen van de Egyptische Koninkrijk en was gelijk aan zes palm lengtes. Doorheen de geschiedenis van het oude Egypte de officiële lengte van de el meting werden veranderd.

geknoopt touw

Oude Egyptenaren gebruikt een andere tool voor het meten heet de geknoopte touw. Het had 13 knopen gemeten op 12 gelijke ruimten van een Egyptische el, die 1,72 voeten was. Veel gebouwen in het oude Egypte werden ontworpen in een 3: 4: 5 driehoekspatroon. Dit betekent dat aan één zijde van de driehoek waren vijf knopen en vier en drie aan de andere zijde; en het werd gevormd in een hoek van 90 graden. Egyptenaren ook de geknoopte touw geometrische vormen en voor het meten van afstanden vormen.

Plumb-Bobs Levelers

Plumb-bobs levelers werden gebruikt om een ​​level uit te vlakken en ze zijn ontworpen om de afstand verticaal tellen. Sommige schietlood levelers werden ontworpen in de vorm van een "A" met de loodlijn direct opknoping van de top van het apparaat. Een cross stuk liep horizontaal op het schietlood-bob leveler. Toen het werd geplaatst bovenop een oppervlak zoals een muur, zou het gemakkelijk detecteren of het oppervlak vlak was of niet. Plumb-bob levelers kon de Egyptenaren om de nodige correcties aan te brengen voor de muur.

Groma en Merchant

Gromas en Merchants waren twee wiskundige technieken die werden gebruikt voor het doel van de bouw in het oude Egypte. Gromas zijn haakse apparaten die de oude Egyptenaren gebruikt wanneer ze een bouwproject begon met het onderzoeken van een gebied. Ze werden ontworpen om de lay-out lange lijnen in een rechte hoek. Handelaars werden gebruikt met een schietlood-bob de positie van de sterren 'te berekenen en om een ​​tempel of de structuur richting ten opzichte van de sterren te bepalen. Egyptenaren waren zeer religieuze mensen en bouwden ze hun gebouwen volgens het pad van de sterren en andere hemellichamen.

Share This Post