Index / Bedrijf / Opnemen van een Geldopname in Accounting

Share This Post

Bedrijf

Opnemen van een Geldopname in Accounting

Eenmanszaken investeren vaak fondsen in hun bedrijven en soms zijn ze geld op te nemen voor persoonlijk gebruik of voor andere investeringen. De tekening account wordt gebruikt om geldopnames op te nemen. Het is een contra equity houden dat de waarde

Advertisement

Eenmanszaken investeren vaak fondsen in hun bedrijven en soms zijn ze geld op te nemen voor persoonlijk gebruik of voor andere investeringen. De tekening account wordt gebruikt om geldopnames op te nemen. Het is een contra equity houden dat de waarde van het eigen vermogen rekening van de eigenaar op de balans vermindert. Het is ook een tijdelijke feit dat aan het eind van een verslagperiode, die meestal een kwart of een jaar gesloten.

Neem een ​​geldopname. Credit of verlaag de cash account en debit of verhoog de tekening rekening. De cash rekening staat vermeld in de rubriek activa van de balans. Bijvoorbeeld, als je terug te trekken $ 5.000 van uw eenmanszaak, krediet contant geld en debiteren van de tekening rekening met $ 5.000.

Voeg alle opnames voor een periode. Doorgaan met het voorbeeld, als u twee andere opnames van $ 1000 en $ 2000 hebben gemaakt, het totaal voor de periode is $ 8000 ($ 5.000 + $ 2.000 + $ 1.000). Daarom moet de tekening gehouden met een negatief saldo van $ 8000 te hebben.

Sluit de tekening rekening aan het eind van de periode. Debet of verlagen van de eigenaar van de aandelen houden, en krediet of de tekening rekening te verlagen. Tijdelijke accounts, zoals tekenen accounts, inkomsten en uitgaven, worden gesloten of op nul gezet aan het einde van elke periode. Permanente accounts, zoals contanten en schulden, worden niet gesloten. Om het voorbeeld te sluiten, crediteren het opstellen rekening en eigen vermogen debet eigenaar van $ 8000 per stuk.

Hints

Bedrijven met een of meer klassen van aandelen, zoals gewone aandelen en preferente aandelen, gebruiken de termen "eigen vermogen" en "eigen vermogen" op de balans. Oprichters en leidinggevenden zijn betaalde salarissen; ze kunnen niet geld op te nemen van het bedrijf, en dus is er geen noodzaak voor het tekenen accounts.

Partnerschap boekhouding is vergelijkbaar met die voor eenmanszaken. Een verklaring van het kapitaal van partners 'heeft hetzelfde formaat als een verklaring van het eigen vermogen eigenaar, behalve dat je meerdere kolommen voor twee of meer partners nodig. tekening rekening Elke partner is gesloten om het kapitaal van de desbetreffende partner rekening aan het eind van elke periode.

Share This Post